Dolar
32.37
Euro
35.01
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,540.50
BTC/USDT
69,950.00
BIST 100
9,096.45
Dünya, Kurumsal Haberler

AA’nın 15 Temmuz fotoğraf sergisi Kanada’da açıldı

Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinin çektikleri fotoğraflardan oluşan "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Türkiye'nin Demokrasi Zaferi" başlıklı sergi, Kanada'nın başkenti Ottawa’da açıldı.

Seyit Aydoğan  | 20.03.2017 - Güncelleme : 20.03.2017
AA’nın 15 Temmuz fotoğraf sergisi Kanada’da açıldı

Canada

OTTAWA

Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinin çektikleri fotoğraflardan oluşan "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Türkiye'nin Demokrasi Zaferi" başlıklı sergi, Kanada'nın başkenti Ottawa’da açıldı.

Türkiye'nin Ottawa Büyükelçiliği himayesinde düzenlenen Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. Yıldönümü organizasyonu kapsamında açılan sergiye, Centrepoint Sanat Merkezi salonları ev sahipliği yaptı. Türkiye'nin Ottawa Büyükelçisi Selçuk Ünal, programda yaptığı konuşmada, Türk milletinin 1. Dünya Savaşı’nda Çanakkale'de elde edilen zaferle işgale ve istilaya boyun eğmeyeceğini bütün dünyaya gösterdiğini söyledi.

Çanakkale’nin tarihin dönüm noktası olduğunu anlatan Ünal, "18 Mart 1915’teki müttefik donanmasının hezimetinin arkasında, bir avuç Türk askerinin bir gece önceki kahramanlığı yatmaktadır. Çanakkale Zaferi Türk milletinin mücadeleci ve asil ruhunu tüm dünyaya göstermiştir" diye konuştu.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişimine de değinen Ünal, şöyle konuştu:

"Bu hain girişim bizzat Türk milletinin sağduyusu, kararlılığı ve demokrasiye olan inancı sayesinde engellenmiştir. Milletimiz tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi 15 Temmuz’da da bağımsızlığına karşı hiç bir harekete izin vermeyeceğini bir kez daha göstermiştir. 30 bini aşkın vatandaşımızı katleden PKK terör örgütü ve anayasal düzenimizi bozmaya kalkışan FETÖ terör örgütüyle o gece mücadelede şehit düşen kahramanlarımızı rahmet ve saygıyla anıyoruz. Keza yurt dışında görevli oldukları sırada Ermeni terör örgütlerinin saldırılarına uğrayarak şehit edilen Türk diplomatlarını ve diğer kamu görevlilerini de rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.’’

AA muhabirlerinin darbe girişimi gecesi ve sonrasında çektiği fotoğrafların yer aldığı sergi, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Muhabir: Seyit Aydoğan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın