Kurumsal Haberler

AA’nın Makedonca yayını 2 yaşında

Anadolu Ajansı'nın 100'üncü yıl vizyonu kapsamında 9 Kasım 2015'te başlatılan Makedonca yayını 2. yılını doldurdu.

09.11.2017 - Güncelleme : 29.12.2017
AA’nın Makedonca yayını 2 yaşında

ÜSKÜP

Anadolu Ajansının (AA), 100. yıl vizyonu kapsamında 9 Kasım 2015'te hayata geçirdiği Makedonca yayını ikinci yılını geride bıraktı.

Türkiye'nin küresel anlamda artan etkinliğine paralel olarak, AA tarafından başlatılan çok dilli yayıncılık adımları kısa sürede meyvelerini verdi.

AA'nın Arnavutça yayını ile Üsküp merkezli olarak faaliyet gösteren Makedonca yayını, 2 yılda önemli haber kaynağı haline geldi.

Süreç içinde Balkanlar, Türkiye ve dünyadan 25 bin 460 haber, 11 bin 260 foto galeri ve 6 bin 60 görüntü yayımlayan AA Makedonca Servisi, kısa sürede bölgede en önemli haber kaynakları arasına girdi.

Bölge medyası, AA'nın Makedonca yayınına büyük ilgi göstermeye devam ediyor.

Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov'dan tebrik mesajı

Öte yandan Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, AA'nın Makedonca yayınının 2. yıl dönümü nedeniyle tebrik mesajı gönderdi.

AA'nın Makedonca yayınının yıl dönümünü kutlayan İvanov, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"2015 yılında Türkiye'nin resmi ajansının Üsküp’teki bölgesel temsilciliğinin açılması, Makedonya Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti arasındaki samimi dostluk ve karşılıklı desteğin göstergesidir. Makedonya Cumhuriyeti, Makedoncanın birkaç kıtadaki haberleşme ağıyla dünyanın önde gelen haber ajansları arasında yer alan Anadolu Ajansı’nın yayın yaptığı 13 dilden biri olduğu gerçeğini büyük memnuniyetle karşılıyor. Üsküp’teki bölgesel temsilciliğinizin 2. yıl dönümünü tebrik eder, gelecekte de medyanın sunduğu hizmetin zenginleştirilmesine katkı sağlamaya ve profesyonelliğinizle örnek olmaya devam etmenizi dilerim."

Anadolu Ajansı, Türkçenin yanı sıra İngilizce, Arapça, Fransızca, Boşnakça, Hırvatça, Sırpça (BHS), Rusça, Kürtçe, Arnavutça, Makedonca, Farsça, Endonezce ve İspanyolca yayın yapıyor.

Muhabir: Dzihat Aliju

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.