Dolar
32.32
Euro
34.92
Altın
2,211.24
ETH/USDT
3,603.90
BTC/USDT
71,329.00
BIST 100
9,058.28
Kurumsal Haberler

AA'nın "Diplomasi Muhabirliği Eğitimi" başladı

Anadolu Ajansı'nın Ukrayna, Tacikistan, Özbekistan, Kırgızistan, Gürcistan, Azerbaycan, Moğolistan ve Kazakistan'dan gelen gazetecilere yönelik "Diplomasi Muhabirliği Eğitimi" başladı.

05.02.2018 - Güncelleme : 05.02.2018
AA'nın "Diplomasi Muhabirliği Eğitimi" başladı Fotoğraflar: AA/Halil Sağırkaya

ANKARA

Anadolu Ajansı (AA)  Haber Akademisinden yapılan açıklamada, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) iş birliği ile düzenlenen eğitim programının, özellikle Orta Asya ve Kafkasya'da yaşanan değişimleri daha etkin şekilde izleyebilmek için dış politikada donanımlı, diplomasi ve enerji konularına hakim habercilerin yetişmesini sağlayacağı belirtildi. 

Eğitim, Orta Asya ve Kafkaslardan gelen gazetecilerin diplomasi haberciliği alanında diğer habercilerle ortak ağ oluşturabilmesinin yanı sıra katılımcıların bölge ülkelerinin diplomatik ilişkileri ve Türkiye'nin bölge politikalarına yaklaşımı konularında bilgilendirilmesini ve kendi ülkelerindeki diplomasi haberciliği ile diğer ülke haberciliği arasında karşılaştırma yapabilmelerini hedefliyor.

Eğitim dili Rusça olacak

"Diplomasi Muhabirliği Eğitimi"nde, katılımcılara 16 Şubata kadar 78 saat pratik ve teorik ders verilecek. Eğitim dili Rusça olacak programda, bazı derslerde Türkçe'den Rusça'ya çeviri yapılacak.

Program çerçevesinde ayrıca, kurumların Türkiye, Orta Asya ve Kafkaslar dış politikaları ve bölgesel faaliyetlerine ilişkin TİKA, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Dışişleri Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığına ziyaretlerde bulunulacak.

AA Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda verilen dersleri başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifika verilecek.

Eğitim kapsamında katılımcıların alacağı dersler şöyle:

"AA'nın Asya-Kafkasya Yayınları, Diplomasi Haberlerinde Dil, Orta Asya ve Kafkaslar Jeopolitik-Kültürel ve Siyasi Yapısı, Uluslararası İlişkiler, Enerji Diplomasisi, Türkiye-Rusya İlişkileri, Diplomasi Muhabirlerinin Nitelikleri ve Çalışma Koşulları, Diplomasi Muhabirliğinde Uygulamalı Röportaj Teknikleri, Diplomasi Haberlerinde Gündem ve Kaynak, Yeni Medya ve Sosyal Medya Uygulamaları, Diplomasi Haberlerinde Görsel Teknikler, Uygulamalı Fotoğraf Çekim Teknikleri."

Muhabir: Nazlı Yüzbaşıoğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın