Dolar
32.34
Euro
34.93
Altın
2,220.31
ETH/USDT
3,565.70
BTC/USDT
70,721.00
BIST 100
9,079.97
Kurumsal Haberler

Bakan Canikli AA'nın 'Yılın Fotoğrafları' oylamasına katıldı

Milli Savunma Bakanı Canikli, Anadolu Ajansının düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı, üç kategoriden toplam dokuz fotoğraf için oy kullandı.

10.12.2017 - Güncelleme : 12.12.2017
Bakan Canikli AA'nın 'Yılın Fotoğrafları' oylamasına katıldı Fotoğraf: AA/ Barış ORAL

ANKARA

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Anadolu Ajansının düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasında üç kategoriden toplam dokuz fotoğraf için oy kullandı.

Canikli, "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katılmak için AA ekibini Milli Savunma Bakanlığındaki makamında kabul etti.

AA foto muhabirlerinin yurt içinde ve yurt dışında çektiği fotoğrafları inceleyerek bilgi alan Canikli, daha sonra "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerinden oluşan "Yılın Fotoğrafları"nı oyladı.

İlk olarak "haber kategorisi"ndeki fotoğrafları inceleyen Canikli, Hakkari'nin Şemdinli kırsalında 2 bin 900 rakımlı tepedeki üs bölgesinde görev yapan askerlerin bayram namazı kıldığı sırada çekilen "Mehmetçik'in bayram namazı" fotoğrafına oy verdi. 

Canikli, aynı kategorinden Mescid-i Aksa'nın kapısına yerleştirilen elektronik dedektörlerden aranarak Harem-i Şerif'e girmeyi reddeden Filistinlilerin sokakta kıldıkları yatsı namazını anlatan "Sokakta yatsı namazı", Myanmar'da uygulanan şiddetten kaçan Arakanlı Müslümanlara yer verilen "Myanmar'dan teknelerle kaçış" ile "Suriye'de ateşkes ihlalleri" başlıklı fotoğraflara oy verdi. 

"Yaşam kategorisi"ndeki fotoğrafları da tek tek inceleyen Canikli, bu bölümdeki ilk oyunu Kırıkkale'de bir aracın çarpması sonucu ayakları tutmayan bir sokak köpeğine verilen yürüteci anlatan "Kostak profesyonel yürüteçle yuvasına döndü" başlıklı fotoğraf için kullandı. Bakan Canikli daha sonra İsrail ambargosu altındaki Gazze'de tıbbi yoksunluklar nedeniyle tedavi olamayan kardeşleri anlatan "Engelli kardeşlerin yaşamı" ile Muş'ta koyunları yaylalardan getiren vatandaşların zorlu hava şartlarındaki yolculuğuna yer verilen "Koyunların yolculuğu" başlıklı fotoğraflara oy verdi.

Canikli, "spor kategorisi"nde ise "Etnospor Kültür Festivali" ile Türkiye Ampute Milli Takımı'nın Avrupa şampiyonu olduğu maçın ardından yaşanan sevinci anlatan "Türkiye'nin sevinci" başlıklı fotoğrafı oyladı.

Bakan Canikli, fotoğrafların hepsinin etkileyici, güzel ve anlamlı olduğunu belirtti.

Muhabir: Sarp Özer

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.