Dolar
32.35
Euro
34.91
Altın
2,219.19
ETH/USDT
3,561.60
BTC/USDT
70,828.00
BIST 100
9,079.97
Kurumsal Haberler

Irak Türkmen Heyeti'nden AA’ya ziyaret

IKBY Parlamentosu’ndan Türkmen Milletvekilleri, yönetimin farklı kurumlarında görev yapan Türkmen Müsteşarlar, İl Meclis Üyeleri ve yetkililerinden oluşan heyet, AA’yı ziyaret etti.

17.08.2016 - Güncelleme : 17.08.2016
Irak Türkmen Heyeti'nden AA’ya ziyaret IKBY Parlamentosu’ndan Türkmen Milletvekilleri, yönetimin farklı kurumlarında görev yapan Türkmen Müsteşarlar, İl Meclis Üyeleri ve yetkililerinden oluşan heyet, AA’yı ziyaret etti. Heyet, AA Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya’dan AA'nın habercilik çalışmaları ve ilkeleri hakkında bilgi aldı. Fotoğraf: AA/ Erçin Top

ANKARA

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosu Milletvekili Aydın Maruf, Anadolu Ajansı’nın (AA) Türkmenlerin yaşadığı acıların dünyaya duyurulmasında büyük bir rol oynadığını söyledi.

IKBY Parlamentosu’ndan Türkmen Milletvekilleri, yönetimin farklı kurumlarında görev yapan Türkmen Müsteşarlar, İl Meclis Üyeleri ve yetkililerinden oluşan heyet, AA’yı ziyaret etti.

Heyet, AA Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya’dan AA'nın habercilik çalışmaları ve ilkeleri hakkında bilgi aldı. 

Özkaya, Kafkaslar, Balkanlar ve Ortadoğu ekseninde AA’nın etkisinin gün geçtikçe arttığını belirterek, "AA yakın bir tarihte yerel ve bölgesel bir haber ajansı iken, 5 yıllık süre zarfında küresel bir haber ajansı haline gelmiştir." dedi.

AA’nın dost ve kardeş Türkmen halkının sorunlarıyla yakından ilgilendiğini vurgulayan Özkaya, "Bölgede aynı dili ve kültürü paylaştığımız Türkmenlerin sorunları bizim sorunlarımızdır. AA, Türkmenlerin hizmetindedir, her fırsatta Türkmenlerin yanında olduğumuzun altını çizmek isterim." diye konuştu.

Heyet adına konuşan Irak Türkmen Cephesi Milletvekili Maruf, AA’ya teşekkürlerini sunarak şunları söyledi:

"AA uzun zamandan beri Erbil’de, Kerkük’te, Bağdat’ta, Süleymaniye’de bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. DAEŞ terör örgütü Musul ve Telafer’i işgal ettikten sonra Türkmenler mazlum durumuna düştüler. Zorla göçe maruz kaldılar. AA, Türkmenlerin acısının dünyaya duyurulmasında bizim sesimiz oldu."

AA’yı her zaman Türkmen halkının haber ajansı olarak gördüklerini belirten Maruf, ajansın tanıklığı sayesinde Zaho, Mahmur ve Duhok’ta bulunan Türkmen mültecilerin yaşadığı mağduriyetin dünyaya duyurulduğunu söyledi.

Muhabir: Ömer Naim Küçük-Eshat Fırat

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.