Dolar
32.38
Euro
35.05
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,540.40
BTC/USDT
70,160.00
BIST 100
9,105.53
Kurumsal Haberler

ITC Başkanı Salihi'den AA Bağdat ofisine ziyaret

Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşet Salihi, Anadolu Ajnasının (AA) Bağdat ofisini ziyaret etti.

27.08.2016 - Güncelleme : 28.08.2016
ITC Başkanı Salihi'den AA Bağdat ofisine ziyaret Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşet Salihi, Anadolu Ajnası'nın (AA) Bağdat ofisini ziyaret etti. ( Murtaza Sudani - Anadolu Ajansı )

BAĞDAT

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşet Salihi, Anadolu Ajnasının (AA) Bağdat ofisini ziyaret etti.

Salihi, AA Bağdat ofisini ziyaretinde yaptığı açıklamada, "Aslında bu bizim açımızdan geç kalınmış bir ziyarettir. Anadolu Ajansı, Türkiye ve Irak'taki ajanslar arasındaki çalışmalarıyla en aktif ajanslardan biridir." dedi.

AA'nın Irak'taki gelişmeleri Türkiye ve Türk dünyasına aktarmasının önemli olduğuna işaret eden Salihi, "Türk yetkililer, Türkiye ile Irak arasındaki siyasi ve diğer gelişmeleri AA kaynağından takip ediyor ve bu daha yararlı oluyor. Irak ile ilgili Bağdat veya kuzey bölgesinden aktarılan haberler önem arz ediyor ve verilen bilgiler doğruları yansıtıyor." diye konuştu.

Salihi, AA'nın Irak'taki terör örgütü DAEŞ saldırıları sonucu yerinden edilenlerin durumuna ilişkin çalışmalarına da değinerek AA'nın Irak'ın güney bölgesinde de ofis açmasını temenni ettiklerini dile getirdi.

"Anadolu Ajansı, bizim (Türkmenler) için ve Türk dünyası ile Türkiye için çok önemlidir." diyen Salihi, Irak'ta zor şartlar altında habercilik faaliyetini yürüten AA çalışanlarına başarılar diledi.  

Muhabir: Haydar Hadi

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın