Dolar
32.33
Euro
34.91
Altın
2,212.74
ETH/USDT
3,564.20
BTC/USDT
70,475.00
BIST 100
9,052.14
Kurumsal Haberler

Kazakistan basın heyetinden AA'ya ziyaret

TİKA'nın düzenlediği program kapsamında Türkiye’ye gelen Kazak medya mensupları, AA'yı ziyaret etti.

Zuhal Demirci  | 21.09.2016 - Güncelleme : 21.09.2016
Kazakistan basın heyetinden AA'ya ziyaret

Ankara

ANKARA

Kazakistan basın heyeti, Anadolu Ajansı'na (AA) ziyarette bulundu.

TİKA'nın hazırladığı program çerçevesinde Kazakistan'ın Khabar Ajansı'ndan Türkiye'ye gelen medya mensupları, AA'nın faaliyetleri, yayın dilleri ve hedefleri hakkında bilgi aldı.

AA Kurumsal İletişim Direktörü Esra Kireçci, Kazak medya mensuplarına AA'nın faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

AA'nın kuruluşu itibarıyla Türkiye Cumhuriyeti ile özdeş olduğunu anımsatan Kireçci, ajansın kuruluş amacının "Anadolu'nun sesinin dünyaya duyurulması" olduğunu ifade etti.

Kireçci, AA'nın 11 dilde yayın yaptığını ve dünyanın en büyük 10 ajansından biri olduğunu söyledi. AA'nın sadece yerel veya ulusal düzeyde değil, küresel çapta bir ajans olduğunu vurgulayan Kireçci, AA'nın 34 ülkede ofisi, 86 ülkede temsilcisi bulunduğunu ve 87 milletten de çalışanı bünyesinde barındırdığını aktardı.

Kireçci'nin ardından söz alan Khabar TV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rinat Kertayev, AA'nın dünya çapında en doğru haber aktaran ajanslardan biri olması ve ürettiği haberlerin Orta Asya'ya uygun olması sebebiyle kaynak ve bilgi aktarımı konusunda AA ile birlikte çalışmak istediklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Kireçci, Kazak medya heyetinden Kertayev'e "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabını ve vazo hediye etti.

Toplantıda basın mensuplarına, AA'nın hazırladığı Haber Akademisi ve Savaş Muhabirliği tanıtım videosu izletildi ve AA'nın yayın dilleri hakkında bilgi verildi.

Konuk heyet, daha sonra AA'nın haber birimlerini gezerek kurumun işleyişi hakkında bilgi aldı.

Muhabir: Zuhal Demirci




Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın