Dolar
32.38
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,535.50
BTC/USDT
69,881.00
BIST 100
9,069.72
Kurumsal Haberler

Maliye Bakanı Ağbal 'Yılın Fotoğrafları' oylamasına katıldı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Anadolu Ajansının düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katılarak, üç kategoriden üç fotoğraf için oy kullandı.

14.12.2017 - Güncelleme : 14.12.2017
Maliye Bakanı Ağbal 'Yılın Fotoğrafları' oylamasına katıldı Fotoğraf: AA/Erçin Top

ANKARA

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin yurt içinde ve yurt dışında çektiği fotoğrafları inceleyerek bilgi aldı, daha sonra "Haber", "Yaşam" ve "Spor" kategorilerinden oluşan "Yılın Fotoğrafları"nı oyladı.

İlk olarak "Haber" kategorisini inceleyen Ağbal, Elif Öztürk'ün çektiği "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" fotoğrafına oy verdi.

Ağbal, fotoğraf karesine yansıyan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni'ne kendisinin de katıldığını belirterek, o gün, milletin birliği ve beraberliğini gördüklerini, son derece heyecanlı anlar yaşadıklarını söyledi. 

Fotoğrafı görünce tekrar o anlara geri döndüğünü ifade eden Ağbal, 15 Temmuz darbe girişiminin herkesin üzerinde derin etkiler bıraktığını, Türkiye'nin o gece adeta yeniden dirildiğini kaydetti. 

Ağbal, darbe girişiminin bertaraf edildiği gece okunan salaları ve yaşananları hatırladıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti: 

"Bu alçaklara, bu memleket öyle bir ders verdi ki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde adeta bir insan seli oluştu. Muhteşem bir heyecan, muhteşem bir kutlama oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız da çok coşkulu bir konuşma yaptı. Gerçekten çok duygusal anlardı. O açıdan bana göre muhteşem bir fotoğraf. Bu görüntü sanırım yabancı ajanslara da geçti ve onlar da bu görüntüyü kullandı. Dolayısıyla Türkiye'nin demokrasisinin, milli birlik ve beraberliğinin ne kadar güçlü olduğunu da bu fotoğraf dünyaya göstermiş oldu. Bu açıdan çok tarihi bir fotoğraf."

"Gazze'de yaşanan dram bir çocuğun yüzünden okunabiliyor"

"Yaşam" kategorisindeki fotoğrafları da tek tek inceleyen Ağbal, Gazze Şeridi'ne bağlı Han Yunus kentinde yaşayan Filistinlilerin yaşam koşulları ve elektrik kesintilerindeki mağduriyetlerini yansıtan Ali Jadallah'ın "Gazze'de elektrik kesintileri" adlı fotoğrafına oy verdi.

Fotoğrafta Gazze'de yaşanan dramın bir çocuğun yüzünden okunabildiğine dikkati çeken Ağbal, kendisinin de Gazze'yi ziyaret ettiğini, oradaki insanların yaşantısına ve dramına ortak olduklarını söyledi.

Ağbal, İsrail ablukasının Gazze'de insanları hem barınma hem iaşe hem de sağlık açısından etkilediğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Yeterli tıbbi malzeme, ameliyat edecek doktor yoktu. Belediye hizmetleri de verilemiyordu. İnsanlar o koşullarda onurları, mücadeleleri ve inançlarıyla dimdik ayaktalardı. Fotoğrafta da çocuğun duruşuna bir bakın, üzeri derme çatma kapatılmış bu yerdeki yaşam mücadelesinde, duruşundaki özgüvene bakın. Gazze'nin çığlığını bütün dünyanın duyması lazım. Orada yaşayan Filistinli çocuklar o ortamda zulmü bütün varlıklarıyla yaşıyorlar. Onun için bu fotoğraf 'Yaşam' kategorisinde insan duygusunu ve yaşama ortamını ifade eden çok dramatik bir fotoğraf."

"Azmin, kararlılığın engeller karşısındaki zaferi"

"Spor" kategorisini de inceleyen Ağbal, tercihini Abdullah Coşkun'un "Türkiye'nin sevinci" isimli fotoğrafından yana kullandı.

Ağbal, Avrupa Şampiyonu olan Türkiye Ampute Milli Takımı'ndaki bir oyuncunun sevincini yansıtan fotoğraf için, "Yaşam farklı anlamda engeller getirebilir ama engelli olmak demek hayattan kopmak demek değil. Burada, bu kardeşimiz final mücadelesinde yaşadığı sevinci bu şekilde seyircilere gösteriyor. Azmin, kararlılığın engeller karşısındaki zaferini gösteriyor. O açıdan hepimiz mutlaka bu coşkuya iştirak etmemiz lazım. Bizi bu mücadelede sevindirdiler. Bu fotoğraftaki görüntü hepimize büyük bir sevinç ve cesaret veriyor." diye konuştu.

Muhabir: Merve Özlem Çakır

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.