Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,219.62
ETH/USDT
3,568.80
BTC/USDT
70,716.00
BIST 100
9,079.97
Kurumsal Haberler

Pakistan'ın en başarılı öğrencileri AA'yı ziyaret etti

Pakistan'ın en başarılı öğrencilerinden oluşan heyet, Anadolu Ajansını ziyaret etti.

Ecenur Çolak  | 29.05.2017 - Güncelleme : 30.05.2017
Pakistan'ın en başarılı öğrencileri AA'yı ziyaret etti Fotoğraf: AA/Binnur Ege Gürün

Ankara

ANKARA

Pakistan'ın en başarılı öğrencilerinden oluşan heyet, Anadolu Ajansını (AA) ziyaret etti.

AA Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya, 28 öğrenci ve 5 fakülte öğretim üyesinden oluşan toplam 33 kişilik heyeti, konferans salonunda ağırladı.

Pakistan ile Türkiye ilişkilerinin hem iki ülke hem de İslam dünyası açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Özkaya, öğrencilere AA hakkında bilgi verdi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine işaret eden Özkaya, Allah'ın yardımıyla Türk halkının bu hain darbe girişimine karşı geldiğini anlattı.

Özkaya, "Darbe girişiminin amacına ulaşması bir felaket olurdu. Bu durum bütün İslam dünyasına mal olurdu. Pakistan da Türkiye de kendi bölgelerinde İslam dünyasının bir garantisi konumunda çünkü biz İslam dünyası ile yan yana, iç içeyiz. Biz başarısız olursak, herkes başarısız olur." diye konuştu.

Türkiye ile Pakistan ilişkilerinin her zamankinden daha sağlam ve güçlü olması gerektiğine dikkati çeken Özkaya, "FETÖ'ye karşı birlikte savaşmalıyız. FETÖ, gücü halkın elinden almak istemiş bir terör örgütü. Türk halkı çok şükür ki buna karşı koydu ve bu felaketin önüne geçti." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'ye ilişkin izlenimlerinin sorulması üzerine öğrencilerden biri, Türk halkını çok sıcak ve misafirperver bulduğunu söyledi. Türkiye ile Pakistan arasında güçlü bağlar olduğunu belirten öğrenci, Ankara'yı da çok sevdiğini aktardı.

Özkaya, öğrencileri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Öğrenciler de burada olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

AA Genel Müdür Yardımcısı Özkaya, Kadınlar İçin Lahor Üniversitesi Rektör Yardımcısı Rukhsana Kausar'a bir vazonun yanı sıra AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı ile "İstanbul Photo Awards" fotoğraf albümünü hediye etti.

Çalışma ziyareti

Pakistan’ın en büyük eyaleti Pencap'ın hazırladığı çalışma programı kapsamında, Pakistan genelindeki lise ve üniversitelerin en başarılı mezun öğrencilerinden oluşan heyetler yüksek öğrenimde geleceklerini planlamak ve motivasyon sağlamak amacıyla 2009 yılından beri her sene yurt dışında önde gelen üniversiteleri ziyaret ediyor.

Daha önceki programlarda öğrenciler, İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda ve İsveç’in önde gelen üniversitelerini ziyaret etmişti. Dünya genelinde profili ve sıralaması yükselen Türk üniversitelerine Pakistan'da artan rağbet nedeniyle bu sene heyet, programını Türkiye, İngiltere ve Almanya'yı kapsayacak şekilde planladı.

Heyet, ODTÜ ve Ankara üniversitelerinin yanı sıra, Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliğinin girişimiyle TBMM ve Anadolu Ajansı'nı da ziyaret etti. 3 Haziran'a kadar Türkiye'de olan heyet Ankara'nın ardından Kayseri ve İstanbul'a da gidecek. Hacettepe, Gazi, Abdullah Gül, İstanbul ve Marmara üniversitelerini ziyaret edecek öğrenciler ayrıca program kapsamında bulundukları şehirlerdeki kültürel ve tarihi yerleri de gezecek.

Heyet, Türkiye'nin ardından çalışma ziyaretine 4-17 Haziran arasında İngiltere'de, 18-21 Haziran'da da Almanya'da devam edecek.

Muhabir: Ecenur Çolak

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın