Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,577.20
BTC/USDT
70,531.00
BIST 100
9,079.97
Kurumsal Haberler, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Saraybosna'da 'Türkiye'deki Darbe Girişimi Sergisi' açıldı

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, AA'nın fotoğraf, video, grafik, çizim, poster ve zaman çizelgelerinin de gösterildiği, 15 Temmuz başarısız darbe girişimini anlatan sergi açıldı.

20.10.2016 - Güncelleme : 21.10.2016
Saraybosna'da 'Türkiye'deki Darbe Girişimi Sergisi' açıldı Fotoğraf: AA/Mustafa Öztürk

SARAYBOSNA

"Türkiye'deki Başarısız Darbe Girişimi: Demokrasi İçin İnsanlar Sergisi", Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nde (IUS) açıldı.

Anadolu Ajansı'nın (AA) fotoğrafları, video görüntüler, grafikler, çizimler, posterler ve zaman çizelgelerinin gösterildiği serginin açılışına, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, IUS Rektörü Prof. Dr. Tahsin Erkan Türe, ülkedeki Türk kurumlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Sergide, Bosna'daki savaşta Sırplar tarafından yakılan "Saraybosna'nın hafızası" tarihi Vjecnica Kütüphanesi ile 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Köprüsü'nün tek fotoğrafta buluşturulduğuna işaret eden Türe, açılışı yapılan sergiyle kötüyle mücadele etmeyi ve gerçekleri göstermeyi amaçladıklarını söyledi.

"FETÖ'nün gerçek yüzünü gördük"

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Erginay da 15 Temmuz'un Türkiye için "dönüm noktası" niteliğinde olduğunu ifade ederek, "Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) gerçek yüzünü gördük. Hem Türkiye hem de bütün dünya için ne kadar büyük bir tehdit oluşturduğuna şahit olduk." ifadelerini kullandı.

Sergide çalışması bulunan yüksek lisans öğrencisi Tanja Curic de Mustafa Furkan Hızır ile hazırladıkları Saraybosna-İstanbul çalışmasının sergide yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Vjenica Kütüphanesi ve Boğaziçi Köprüsü'nü yaptık. Dünyada yapılan terör eylemlerine dikkat çekmek istedik." diye konuştu.

IUS'ta bir ay boyunca ziyaretçilerine açık kalacak sergide, FETÖ'nün kimlik yapısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın lider kişiliği ve Türkiye'nin darbe tarihi grafiklerinin yanı sıra AA fotoğraflarına yer verildi.

Muhabir: Vesna Besiç, Lejla Bıogradlıja

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.