Dolar
32.41
Euro
35.14
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,554.40
BTC/USDT
70,750.00
BIST 100
9,079.97
Kurumsal Haberler

Üsküp Büyükelçisi Kara'dan AA'ya ziyaret

Türkiye'nin yeni Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, Anadolu Ajansının Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki ofisini ziyaret etti.

Dzihat Aliju  | 06.12.2016 - Güncelleme : 06.12.2016
Üsküp Büyükelçisi Kara'dan AA'ya ziyaret

Üsküp

ÜSKÜP

Türkiye'nin yeni Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, Anadolu Ajansının (AA) Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki ofisini ziyaret etti.

Üsküp ofisindeki çalışanlarla sohbet eden Kara, kurumun Makedonya, Arnavutluk ve Kosova'daki faaliyetleri hakkında AA Arnavutça ve Makedonca Editörü Adnan İdriz'den bilgi aldı.

AA'yı "en güçlü ve en doğru haber kaynağı" olarak nitelendiren Kara, AA'nın Türkiye için "ciddi bir marka" olduğunu ifade etti.

Büyükelçi Kara, Türkiye'ye ilişkin haberlerin daha önce farklı kaynaklardan aktarıldığını belirterek, ülkede göreve başladığı günden itibaren AA'nın buradaki çalışmalarının oldukça ses getirdiğini gözlemleme imkanı bulduğunu söyledi.

Makedonya'daki diğer Türk kurum ve kuruluşlarını da ziyaret ettiğini ifade eden Kara, ülkedeki soydaşlara gerekli desteklerin verilmesi yönünde çalışmalar gerçekleştireceklerini kaydetti.

Kara, Türk yatırımcıların ülkedeki yatırımlarının artırılması konusunda da desteklerini sürdüreceklerini vurgulayarak, ülkedeki ilk kadın Türk büyükelçisi olmasından dolayı kadın ve çocuklara yönelik projelere de destek vereceğini aktardı.

İki ülke arasındaki ilişkilere de değinen Kara, başta ekonomik ve kültürel alanlar olmak üzere birçok alanda iş birliğine katkı sağlamaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Dzihat Aliju

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.