Dolar
32.41
Euro
35.09
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,565.00
BTC/USDT
70,745.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, Kurumsal Haberler

Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopulos: 'KEİ aramızdaki sorunların yumuşatılmasına katkıda bulunabilir'

Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopulos, "Yunanistan, KEİ’nin güçlendirilmesinin Yunanistan ile Türkiye arasında yaşanan sorunların da yumuşatılmasına katkıda bulunabileceğine kesinlikle inanmaktadır" dedi.

Ecenur Çolak  | 22.05.2017 - Güncelleme : 22.05.2017
Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopulos: 'KEİ aramızdaki sorunların yumuşatılmasına katkıda bulunabilir'

Ankara

İSTANBUL

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, "Yunanistan, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütünün (KEİ) güçlendirilmesinin, Yunanistan ile Türkiye arasında yaşanan sorunların da yumuşatılmasına katkıda bulunabileceğine kesinlikle inanmaktadır." dedi.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen, Anadolu Ajansı'nın (AA) ev sahibi fotoğraf sağlayıcısı olduğu KEİ 25. Kuruluş Yıl Dönümü Zirvesi'nde konuşan Pavlopulos, Türk halkının istikrarını, refahını ve her alanda kalkınmasını sürdürmesi temennilerini iletti.

KEİ'nin temel ilkelerinin hayata geçirilmesinin önemini vurgulayan Pavlopulos, Karadeniz bölgesinin dünya ekonomisine uyumunun ve başarıyla katılımının, aynı zamanda bölgede barış ve istikrarın sağlanması gerektiğini, aksi durumda ilk hedefe ulaşılamayacağını dile getirdi.

Pavlopulos, demokrasi, temel insan haklarının korunması, herkese yönelik refah, özgür ekonomi, sosyal adalet, sosyal güvenlik değerlerine dayanan KEİ’nin, BM Antlaşması ve AGİT ilkeleriyle uyumlu olarak gelişeceğini kaydetti.

KEİ'nin temel hedeflerini hayata geçirerek üye ülkelerin kalkınma, refah ve güvenliğini sağlayacağını belirten Pavlopulos, böylece dünya ekonomisi, barış ve güvenliğe de katkıda bulunmuş olacağını söyledi.

"Bölgemiz, ekonomik olarak tekrar merkezi bir kavşak konumunda"

Yunanistan'ın KEİ’nin hedeflerine ulaşabilmesi, verimli ve sonuç verici faaliyetlerde bulunabilmesi için kurumsal ve siyasi reformları desteklediğini kaydeden Pavlopulos, KEİ’nin AB ile her alanda yakın iş birliği geliştirmesinin son derece olumlu olduğuna inandıklarını aktardı.

Pavlopulos, “Bölgemiz sürekli gelişen küresel ekonomik ilişkiler ve Avrupa ile Asya ekonomik işbirliği ağı bağlamında tekrar merkezi bir kavşak konumuna geçmektedir.” dedi.

Pavlopulos, “Şu hususu vurgulamak isterim ki, Yunanistan, KEİ’nin güçlendirilmesinin, Yunanistan ile Türkiye arasında yaşanan sorunların da yumuşatılmasına katkıda bulunabileceğine kesinlikle inanmaktadır.” diyerek, KEİ çerçevesinde ortak hedef ve çıkarların hayata geçirilmesi için çaba sarf edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Pavlopulos, Türkiye’ye kuruluşundan bu yana KEİ’ye sağladığı cömert yardım ve destek için minnettarlık duyduklarını ifade etti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın