Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,562.60
BTC/USDT
70,230.00
BIST 100
9,079.97
Arakan'daki zulüm kadınları ve çocukları vuruyor
16.10.2017

Myanmar'ın Arakan eyaletinde ordu ve Budist milliyetçilerin zulmünden en çok etkilenenler kadınlar ve çocuklar oluyor. Tehlikeli yolculuklarının ardından hayatta kalmayı başaran çoğu Arakanlı müslüman kadın, tecavüzleri, sivil vatandaşlara yönelik katliamlar ve köylerinin yakılması gibi korkutucu hikayeler ile Bangladeş sınırına ulaşıyor. Bangladeş hükümeti tarafından Cox's Bazar bölgesindeki geçici kamplara yerleştirilen Rohingyalar bu sefer de gıdasızlık ve salgın hastalıklar gibi zorluklar ile karşı karşıya kalıyor. Yüzlerce Rohingyalı kadın ise bu sağlıksız ve zorlu şartlarda doğum yapmak durumunda kalıyor. Köyünün yakılmasının ardından, Myanmar'dan kaçarak Bangladeş'e sığınan 25 yaşındaki Gulbahar, askerler tarafından yerleştirildiği çadırda çevredeki diğer sığınmacı kadınların yardımı ile dünyaya getirdiği bir günlük bebeğini kucağında taşıyor. Gulbahar, henüz adını koymadığı bebeğinin geleceği için ne umut ettiği sorusu sorulduğunda "yaşaması" cevabını veriyor. ( Özge Elif Kızıl - Anadolu Ajansı )

Arakan'daki zulüm kadınları ve çocukları vuruyor
Fotoğraf: Özge Elif Kızıl

Myanmar'ın Arakan eyaletinde ordu ve Budist milliyetçilerin zulmünden en çok etkilenenler kadınlar ve çocuklar oluyor. Tehlikeli yolculuklarının ardından hayatta kalmayı başaran çoğu Arakanlı müslüman kadın, tecavüzleri, sivil vatandaşlara yönelik katliamlar ve köylerinin yakılması gibi korkutucu hikayeler ile Bangladeş sınırına ulaşıyor. Bangladeş hükümeti tarafından Cox's Bazar bölgesindeki geçici kamplara yerleştirilen Rohingyalar bu sefer de gıdasızlık ve salgın hastalıklar gibi zorluklar ile karşı karşıya kalıyor. Yüzlerce Rohingyalı kadın ise bu sağlıksız ve zorlu şartlarda doğum yapmak durumunda kalıyor. Köyünün yakılmasının ardından, Myanmar'dan kaçarak Bangladeş'e sığınan 23 yaşındaki Moriam Begom, askerler tarafından yerleştirildiği çadırda çevredeki diğer sığınmacı kadınların yardımı ile dünyaya getirdiği yedi günlük bebeğini kucağında taşıyor. Begom, henüz adını koymadığı bebeğinin geleceği için ne umut ettiği sorusu sorulduğunda "yaşaması" cevabını veriyor. ( Özge Elif Kızıl - Anadolu Ajansı )

Arakan'daki zulüm kadınları ve çocukları vuruyor
Fotoğraf: Özge Elif Kızıl

Myanmar'ın Arakan eyaletinde ordu ve Budist milliyetçilerin zulmünden en çok etkilenenler kadınlar ve çocuklar oluyor. Tehlikeli yolculuklarının ardından hayatta kalmayı başaran çoğu Arakanlı müslüman kadın, tecavüzleri, sivil vatandaşlara yönelik katliamlar ve köylerinin yakılması gibi korkutucu hikayeler ile Bangladeş sınırına ulaşıyor. Bangladeş hükümeti tarafından Cox's Bazar bölgesindeki geçici kamplara yerleştirilen Rohingyalar bu sefer de gıdasızlık ve salgın hastalıklar gibi zorluklar ile karşı karşıya kalıyor. Yüzlerce Rohingyalı kadın ise bu sağlıksız ve zorlu şartlarda doğum yapmak durumunda kalıyor. Köyünün yakılmasının ardından, Myanmar'dan kaçarak Bangladeş'e sığınan 20 yaşındaki Shon Sita, askerler tarafından yerleştirildiği çadırda çevredeki diğer sığınmacı kadınların yardımı ile dünyaya getirdiği beş günlük bebeğini kucağında taşıyor. Sita, henüz adını koymadığı bebeğinin geleceği için ne umut ettiği sorusu sorulduğunda "yaşaması" cevabını veriyor. ( Özge Elif Kızıl - Anadolu Ajansı )

Arakan'daki zulüm kadınları ve çocukları vuruyor
Fotoğraf: Özge Elif Kızıl

Myanmar'ın Arakan eyaletinde ordu ve Budist milliyetçilerin zulmünden en çok etkilenenler kadınlar ve çocuklar oluyor. Tehlikeli yolculuklarının ardından hayatta kalmayı başaran çoğu Arakanlı müslüman kadın, tecavüzleri, sivil vatandaşlara yönelik katliamlar ve köylerinin yakılması gibi korkutucu hikayeler ile Bangladeş sınırına ulaşıyor. Bangladeş hükümeti tarafından Cox's Bazar bölgesindeki geçici kamplara yerleştirilen Rohingyalar bu sefer de gıdasızlık ve salgın hastalıklar gibi zorluklar ile karşı karşıya kalıyor. Yüzlerce Rohingyalı kadın ise bu sağlıksız ve zorlu şartlarda doğum yapmak durumunda kalıyor. Köyünün yakılmasının ardından, Myanmar'dan kaçarak Bangladeş'e sığınan 28 yaşındaki Rehana Begom, askerler tarafından yerleştirildiği çadırda çevredeki diğer sığınmacı kadınların yardımı ile dünyaya getirdiği dört günlük bebeğini kucağında taşıyor. Begom, adını Abdurrahman koyduğu oğlunun geleceği için ne umut ettiği sorusu sorulduğunda "yaşaması" cevabını veriyor. ( Özge Elif Kızıl - Anadolu Ajansı )

Arakan'daki zulüm kadınları ve çocukları vuruyor
Fotoğraf: Özge Elif Kızıl

Myanmar'ın Arakan eyaletinde ordu ve Budist milliyetçilerin zulmünden en çok etkilenenler kadınlar ve çocuklar oluyor. Tehlikeli yolculuklarının ardından hayatta kalmayı başaran çoğu Arakanlı müslüman kadın, tecavüzleri, sivil vatandaşlara yönelik katliamlar ve köylerinin yakılması gibi korkutucu hikayeler ile Bangladeş sınırına ulaşıyor. Bangladeş hükümeti tarafından Cox's Bazar bölgesindeki geçici kamplara yerleştirilen Rohingyalar bu sefer de gıdasızlık ve salgın hastalıklar gibi zorluklar ile karşı karşıya kalıyor. Yüzlerce Rohingyalı kadın ise bu sağlıksız ve zorlu şartlarda doğum yapmak durumunda kalıyor. Köyünün yakılmasının ardından, Myanmar'dan kaçarak Bangladeş'e sığınan 20 yaşındaki Nur Kayida, askerler tarafından yerleştirildiği çadırda annesinin yardımı ile dünyaya getirdiği iki günlük bebeğini kucağında taşıyor. Kayida, henüz adını koymadığı bebeğinin geleceği için ne umut ettiği sorusu sorulduğunda "yaşaması" cevabını veriyor. ( Özge Elif Kızıl - Anadolu Ajansı )

Arakan'daki zulüm kadınları ve çocukları vuruyor
Fotoğraf: Özge Elif Kızıl

Myanmar'ın Arakan eyaletinde ordu ve Budist milliyetçilerin zulmünden en çok etkilenenler kadınlar ve çocuklar oluyor. Tehlikeli yolculuklarının ardından hayatta kalmayı başaran çoğu Arakanlı müslüman kadın, tecavüzleri, sivil vatandaşlara yönelik katliamlar ve köylerinin yakılması gibi korkutucu hikayeler ile Bangladeş sınırına ulaşıyor. Bangladeş hükümeti tarafından Cox's Bazar bölgesindeki geçici kamplara yerleştirilen Rohingyalar bu sefer de gıdasızlık ve salgın hastalıklar gibi zorluklar ile karşı karşıya kalıyor. Yüzlerce Rohingyalı kadın ise bu sağlıksız ve zorlu şartlarda doğum yapmak durumunda kalıyor. Köyünün yakılmasının ardından, Myanmar'dan kaçarak Bangladeş'e sığınan 20 yaşındaki Anora Begom, askerler tarafından yerleştirildiği çadırda çevredeki diğer sığınmacı kadınların yardımı ile dünyaya getirdiği yirmi günlük bebeğini kucağında taşıyor. Begom, henüz adını koymadığı bebeğinin geleceği için ne umut ettiği sorusu sorulduğunda "yaşaması" cevabını veriyor. ( Özge Elif Kızıl - Anadolu Ajansı )

Arakan'daki zulüm kadınları ve çocukları vuruyor
Fotoğraf: Özge Elif Kızıl

Myanmar'ın Arakan eyaletinde ordu ve Budist milliyetçilerin zulmünden en çok etkilenenler kadınlar ve çocuklar oluyor. Tehlikeli yolculuklarının ardından hayatta kalmayı başaran çoğu Arakanlı müslüman kadın, tecavüzleri, sivil vatandaşlara yönelik katliamlar ve köylerinin yakılması gibi korkutucu hikayeler ile Bangladeş sınırına ulaşıyor. Bangladeş hükümeti tarafından Cox's Bazar bölgesindeki geçici kamplara yerleştirilen Rohingyalar bu sefer de gıdasızlık ve salgın hastalıklar gibi zorluklar ile karşı karşıya kalıyor. Yüzlerce Rohingyalı kadın ise bu sağlıksız ve zorlu şartlarda doğum yapmak durumunda kalıyor. Köyünün yakılmasının ardından, Myanmar'dan kaçarak Bangladeş'e sığınan 26 yaşındaki Mumina Hatum, askerler tarafından yerleştirildiği çadırda çevredeki diğer sığınmacı kadınların yardımı ile dünyaya getirdiği dört günlük bebeğini kucağında taşıyor. Hatum, henüz adını koymadığı bebeğinin geleceği için ne umut ettiği sorusu sorulduğunda "yaşaması" cevabını veriyor. ( Özge Elif Kızıl - Anadolu Ajansı )

Arakan'daki zulüm kadınları ve çocukları vuruyor
Fotoğraf: Özge Elif Kızıl

Myanmar'ın Arakan eyaletinde ordu ve Budist milliyetçilerin zulmünden en çok etkilenenler kadınlar ve çocuklar oluyor. Tehlikeli yolculuklarının ardından hayatta kalmayı başaran çoğu Arakanlı müslüman kadın, tecavüzleri, sivil vatandaşlara yönelik katliamlar ve köylerinin yakılması gibi korkutucu hikayeler ile Bangladeş sınırına ulaşıyor. Bangladeş hükümeti tarafından Cox's Bazar bölgesindeki geçici kamplara yerleştirilen Rohingyalar bu sefer de gıdasızlık ve salgın hastalıklar gibi zorluklar ile karşı karşıya kalıyor. Yüzlerce Rohingyalı kadın ise bu sağlıksız ve zorlu şartlarda doğum yapmak durumunda kalıyor. Köyünün yakılmasının ardından, Myanmar'dan kaçarak Bangladeş'e sığınan 23 yaşındaki Bibi Zeyna, askerler tarafından yerleştirildiği çadırda yakınlarının yardımı ile dünyaya getirdiği altı günlük bebeğini kucağında taşıyor. Zeyna, henüz adını koymadığı bebeğinin geleceği için ne umut ettiği sorusu sorulduğunda "yaşaması" cevabını veriyor. ( Özge Elif Kızıl - Anadolu Ajansı )

instagram_banner

Türkiye’den, dünyadan, havadan, karadan, hayatın tam merkezinden en güçlü kareler Instagram hesabımızda. Takip edin.

En Yeniler