Muğla zeytini yaklaşık 3 bin yıldır sofralarda
25.12.2016

Türkiye'nin zeytin ağacı varlığının yüzde 14'ünün bulunduğu Muğla'daki geçmişi 2 bin 800 yıl öncesine kadar dayanan ve şifa kaynağı olduğuna inanılan zeytin ve zeytinyağı sofraların vazgeçilmezi olma özelliğini sürdürüyor. Özenle toplanan ve çeşitli işlemlerden geçirildikten sonra elde edilen zeytin yağları, satışa hazır hale getiriliyor. ( Ali Ballı - Anadolu Ajansı )

Muğla zeytini yaklaşık 3 bin yıldır sofralarda
Fotoğraf: Burak Alper Kuş

Türkiye'nin zeytin ağacı varlığının yüzde 14'ünün bulunduğu Muğla'daki geçmişi 2 bin 800 yıl öncesine kadar dayanan ve şifa kaynağı olduğuna inanılan zeytin ve zeytinyağı sofraların vazgeçilmezi olma özelliğini sürdürüyor. Muğla'da yöre halkının "yeşil altın" olarak adlandırdığı zeytinin hasadına başlandı. Bölgedeki antik kentlerden de topladıkları zeytinleri fabrikalarda sıktırdıktan sonra zeytinyağı elde eden çiftçiler, önemli miktarda para kazanıyor. ( Burak Alper Kuş - Anadolu Ajansı )

Muğla zeytini yaklaşık 3 bin yıldır sofralarda
Fotoğraf: Ali Ballı

Türkiye'nin zeytin ağacı varlığının yüzde 14'ünün bulunduğu Muğla'daki geçmişi 2 bin 800 yıl öncesine kadar dayanan ve şifa kaynağı olduğuna inanılan zeytin ve zeytinyağı sofraların vazgeçilmezi olma özelliğini sürdürüyor. Bodrum'da zeytinyağı fabrikası sahibi Huri Can (fotoğrafta), eşiyle 14 yıldır zeytinyağı üretimi yaptıklarını anlattı. ( Ali Ballı - Anadolu Ajansı )

Muğla zeytini yaklaşık 3 bin yıldır sofralarda
Fotoğraf: Burak Alper Kuş

Türkiye'nin zeytin ağacı varlığının yüzde 14'ünün bulunduğu Muğla'daki geçmişi 2 bin 800 yıl öncesine kadar dayanan ve şifa kaynağı olduğuna inanılan zeytin ve zeytinyağı sofraların vazgeçilmezi olma özelliğini sürdürüyor. Muğla'da yöre halkının "yeşil altın" olarak adlandırdığı zeytinin hasadına başlandı. Bölgedeki antik kentlerden de topladıkları zeytinleri fabrikalarda sıktırdıktan sonra zeytinyağı elde eden çiftçiler, önemli miktarda para kazanıyor. ( Burak Alper Kuş - Anadolu Ajansı )

Muğla zeytini yaklaşık 3 bin yıldır sofralarda
Fotoğraf: Burak Alper Kuş

Türkiye'nin zeytin ağacı varlığının yüzde 14'ünün bulunduğu Muğla'daki geçmişi 2 bin 800 yıl öncesine kadar dayanan ve şifa kaynağı olduğuna inanılan zeytin ve zeytinyağı sofraların vazgeçilmezi olma özelliğini sürdürüyor. Muğla'da yöre halkının "yeşil altın" olarak adlandırdığı zeytinin hasadına başlandı. Bölgedeki antik kentlerden de topladıkları zeytinleri fabrikalarda sıktırdıktan sonra zeytinyağı elde eden çiftçiler, önemli miktarda para kazanıyor. ( Burak Alper Kuş - Anadolu Ajansı )

Muğla zeytini yaklaşık 3 bin yıldır sofralarda
Fotoğraf: Ali Ballı

Türkiye'nin zeytin ağacı varlığının yüzde 14'ünün bulunduğu Muğla'daki geçmişi 2 bin 800 yıl öncesine kadar dayanan ve şifa kaynağı olduğuna inanılan zeytin ve zeytinyağı sofraların vazgeçilmezi olma özelliğini sürdürüyor. Bodrum'da zeytinyağı fabrikası sahibi Huri Can (sağda), eşiyle 14 yıldır zeytinyağı üretimi yaptıklarını anlattı. ( Ali Ballı - Anadolu Ajansı )

Muğla zeytini yaklaşık 3 bin yıldır sofralarda
Fotoğraf: Burak Alper Kuş

Türkiye'nin zeytin ağacı varlığının yüzde 14'ünün bulunduğu Muğla'daki geçmişi 2 bin 800 yıl öncesine kadar dayanan ve şifa kaynağı olduğuna inanılan zeytin ve zeytinyağı sofraların vazgeçilmezi olma özelliğini sürdürüyor. Muğla'da yöre halkının "yeşil altın" olarak adlandırdığı zeytinin hasadına başlandı. Bölgedeki antik kentlerden de topladıkları zeytinleri fabrikalarda sıktırdıktan sonra zeytinyağı elde eden çiftçiler, önemli miktarda para kazanıyor. ( Burak Alper Kuş - Anadolu Ajansı )

Muğla zeytini yaklaşık 3 bin yıldır sofralarda
Fotoğraf: Burak Alper Kuş

Türkiye'nin zeytin ağacı varlığının yüzde 14'ünün bulunduğu Muğla'daki geçmişi 2 bin 800 yıl öncesine kadar dayanan ve şifa kaynağı olduğuna inanılan zeytin ve zeytinyağı sofraların vazgeçilmezi olma özelliğini sürdürüyor. Muğla'da yöre halkının "yeşil altın" olarak adlandırdığı zeytinin hasadına başlandı. Bölgedeki antik kentlerden de topladıkları zeytinleri fabrikalarda sıktırdıktan sonra zeytinyağı elde eden çiftçiler, önemli miktarda para kazanıyor. ( Burak Alper Kuş - Anadolu Ajansı )

Muğla zeytini yaklaşık 3 bin yıldır sofralarda
Fotoğraf: Burak Alper Kuş

Türkiye'nin zeytin ağacı varlığının yüzde 14'ünün bulunduğu Muğla'daki geçmişi 2 bin 800 yıl öncesine kadar dayanan ve şifa kaynağı olduğuna inanılan zeytin ve zeytinyağı sofraların vazgeçilmezi olma özelliğini sürdürüyor. Muğla'da yöre halkının "yeşil altın" olarak adlandırdığı zeytinin hasadına başlandı. Bölgedeki antik kentlerden de topladıkları zeytinleri fabrikalarda sıktırdıktan sonra zeytinyağı elde eden çiftçiler, önemli miktarda para kazanıyor. ( Burak Alper Kuş - Anadolu Ajansı )

Muğla zeytini yaklaşık 3 bin yıldır sofralarda
Fotoğraf: Burak Alper Kuş

Türkiye'nin zeytin ağacı varlığının yüzde 14'ünün bulunduğu Muğla'daki geçmişi 2 bin 800 yıl öncesine kadar dayanan ve şifa kaynağı olduğuna inanılan zeytin ve zeytinyağı sofraların vazgeçilmezi olma özelliğini sürdürüyor. Muğla'da yöre halkının "yeşil altın" olarak adlandırdığı zeytinin hasadına başlandı. Bölgedeki antik kentlerden de topladıkları zeytinleri fabrikalarda sıktırdıktan sonra zeytinyağı elde eden çiftçiler, önemli miktarda para kazanıyor. ( Burak Alper Kuş - Anadolu Ajansı )

Muğla zeytini yaklaşık 3 bin yıldır sofralarda
Fotoğraf: Burak Alper Kuş

Türkiye'nin zeytin ağacı varlığının yüzde 14'ünün bulunduğu Muğla'daki geçmişi 2 bin 800 yıl öncesine kadar dayanan ve şifa kaynağı olduğuna inanılan zeytin ve zeytinyağı sofraların vazgeçilmezi olma özelliğini sürdürüyor. Muğla'da yöre halkının "yeşil altın" olarak adlandırdığı zeytinin hasadına başlandı. Bölgedeki antik kentlerden de topladıkları zeytinleri fabrikalarda sıktırdıktan sonra zeytinyağı elde eden çiftçiler, önemli miktarda para kazanıyor. ( Burak Alper Kuş - Anadolu Ajansı )

instagram_banner

Türkiye’den, dünyadan, havadan, karadan, hayatın tam merkezinden en güçlü kareler Instagram hesabımızda. Takip edin.

En Yeniler