Hatay'ın Altınözü ilçesi Tokaçlı Mahallesi sakinleri, zeytinyağlarını teknolojiye inat, at tarafından döndürülen değirmende üretiyor. Altınözü ilçesi Tokaçlı Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, "su zeyti" veya "su yağı" adını verdikleri zeytinyağını elde edebilmek için teknolojiye inat geleneksel yöntemler kullanmayı tercih ediyor. Zeytin hasadının başlamasıyla sabahın erken saatlerinde hummalı bir çalışma içine giren mahalleli, traktörle zeytin bahçelerine inip akşam saatlerine kadar elle veya çırpma yöntemiyle zeytin topluyor. ( Lale Köklü - Anadolu Ajansı )
Hatay'ın Altınözü ilçesi Tokaçlı Mahallesi sakinleri, zeytinyağlarını teknolojiye inat, at tarafından döndürülen değirmende üretiyor. Altınözü ilçesi Tokaçlı Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, "su zeyti" veya "su yağı" adını verdikleri zeytinyağını elde edebilmek için teknolojiye inat geleneksel yöntemler kullanmayı tercih ediyor. Akşam saatlerine kadar elle veya çırpma yöntemiyle zeytin toplayan vatandaşlar, mahalleye kurulan sistemde zeytinyağı üretmeye başlıyor. Su yüzeyine çıkan yağlar, el yardımıyla toplanarak şişeleniyor ve böylece lezzeti ve aromasıyla farklı bir tada sahip zeytinyağı elde edilmiş oluyor. ( Lale Köklü - Anadolu Ajansı )
Hatay'ın Altınözü ilçesi Tokaçlı Mahallesi sakinleri, zeytinyağlarını teknolojiye inat, at tarafından döndürülen değirmende üretiyor. ( Lale Köklü - Anadolu Ajansı )
Hatay'ın Altınözü ilçesi Tokaçlı Mahallesi sakinleri, zeytinyağlarını teknolojiye inat, at tarafından döndürülen değirmende üretiyor. Altınözü ilçesi Tokaçlı Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, "su zeyti" veya "su yağı" adını verdikleri zeytinyağını elde edebilmek için teknolojiye inat geleneksel yöntemler kullanmayı tercih ediyor. Akşam saatlerine kadar elle veya çırpma yöntemiyle zeytin toplayan vatandaşlar, mahalleye kurulan sistemde zeytinyağı üretmeye başlıyor. Yaklaşık bir tonluk "patoz" adını verdikleri taşın altına serdikleri tane zeytinleri at gücüyle ezen mahalleliler, preslenen taneleri bidonlara koyarak bekletiyor. Bir süre bu şekilde bekleyen zeytinler, daha sonra elle sıkılıyor. Su yüzeyine çıkan yağlar, el yardımıyla toplanarak şişeleniyor ve böylece lezzeti ve aromasıyla farklı bir tada sahip zeytinyağı elde edilmiş oluyor. ( Lale Köklü - Anadolu Ajansı )
Hatay'ın Altınözü ilçesi Tokaçlı Mahallesi sakinleri, zeytinyağlarını teknolojiye inat, at tarafından döndürülen değirmende üretiyor. Altınözü ilçesi Tokaçlı Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, "su zeyti" veya "su yağı" adını verdikleri zeytinyağını elde edebilmek için teknolojiye inat geleneksel yöntemler kullanmayı tercih ediyor. Akşam saatlerine kadar elle veya çırpma yöntemiyle zeytin toplayan vatandaşlar, mahalleye kurulan sistemde zeytinyağı üretmeye başlıyor. Yaklaşık bir tonluk "patoz" adını verdikleri taşın altına serdikleri tane zeytinleri at gücüyle ezen mahalleliler, preslenen taneleri bidonlara koyarak bekletiyor. ( Lale Köklü - Anadolu Ajansı )
Hatay'ın Altınözü ilçesi Tokaçlı Mahallesi sakinleri, zeytinyağlarını teknolojiye inat, at tarafından döndürülen değirmende üretiyor. Altınözü ilçesi Tokaçlı Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, "su zeyti" veya "su yağı" adını verdikleri zeytinyağını elde edebilmek için teknolojiye inat geleneksel yöntemler kullanmayı tercih ediyor. Akşam saatlerine kadar elle veya çırpma yöntemiyle zeytin toplayan vatandaşlar, mahalleye kurulan sistemde zeytinyağı üretmeye başlıyor. Yaklaşık bir tonluk "patoz" adını verdikleri taşın altına serdikleri tane zeytinleri at gücüyle ezen mahalleliler, preslenen taneleri bidonlara koyarak bekletiyor. Bir süre bu şekilde bekleyen zeytinler, daha sonra elle sıkılıyor. Su yüzeyine çıkan yağlar, el yardımıyla toplanarak şişeleniyor ve böylece lezzeti ve aromasıyla farklı bir tada sahip zeytinyağı elde edilmiş oluyor. ( Lale Köklü - Anadolu Ajansı )
Hatay'ın Altınözü ilçesi Tokaçlı Mahallesi sakinleri, zeytinyağlarını teknolojiye inat, at tarafından döndürülen değirmende üretiyor. Altınözü ilçesi Tokaçlı Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, "su zeyti" veya "su yağı" adını verdikleri zeytinyağını elde edebilmek için teknolojiye inat geleneksel yöntemler kullanmayı tercih ediyor. Akşam saatlerine kadar elle veya çırpma yöntemiyle zeytin toplayan vatandaşlar, mahalleye kurulan sistemde zeytinyağı üretmeye başlıyor. Yaklaşık bir tonluk "patoz" adını verdikleri taşın altına serdikleri tane zeytinleri at gücüyle ezen mahalleliler, preslenen taneleri bidonlara koyarak bekletiyor. Bir süre bu şekilde bekleyen zeytinler, daha sonra elle sıkılıyor. ( Lale Köklü - Anadolu Ajansı )
Hatay'ın Altınözü ilçesi Tokaçlı Mahallesi sakinleri, zeytinyağlarını teknolojiye inat, at tarafından döndürülen değirmende üretiyor. Altınözü ilçesi Tokaçlı Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, "su zeyti" veya "su yağı" adını verdikleri zeytinyağını elde edebilmek için teknolojiye inat geleneksel yöntemler kullanmayı tercih ediyor. Akşam saatlerine kadar elle veya çırpma yöntemiyle zeytin toplayan vatandaşlar, mahalleye kurulan sistemde zeytinyağı üretmeye başlıyor. Yaklaşık bir tonluk "patoz" adını verdikleri taşın altına serdikleri tane zeytinleri at gücüyle ezen mahalleliler, preslenen taneleri bidonlara koyarak bekletiyor. ( Lale Köklü - Anadolu Ajansı )
Hatay'ın Altınözü ilçesi Tokaçlı Mahallesi sakinleri, zeytinyağlarını teknolojiye inat, at tarafından döndürülen değirmende üretiyor. Altınözü ilçesi Tokaçlı Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, "su zeyti" veya "su yağı" adını verdikleri zeytinyağını elde edebilmek için teknolojiye inat geleneksel yöntemler kullanmayı tercih ediyor. Akşam saatlerine kadar elle veya çırpma yöntemiyle zeytin toplayan vatandaşlar, mahalleye kurulan sistemde zeytinyağı üretmeye başlıyor. Mahalleliler, yaklaşık bir tonluk "patoz" adını verdikleri taşın altına serdikleri tane zeytinleri at gücüyle ezip preslenmesini sağlıyor. ( Lale Köklü - Anadolu Ajansı )
Hatay'ın Altınözü ilçesi Tokaçlı Mahallesi sakinleri, zeytinyağlarını teknolojiye inat, at tarafından döndürülen değirmende üretiyor. Altınözü ilçesi Tokaçlı Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, "su zeyti" veya "su yağı" adını verdikleri zeytinyağını elde edebilmek için teknolojiye inat geleneksel yöntemler kullanmayı tercih ediyor. Akşam saatlerine kadar elle veya çırpma yöntemiyle zeytin toplayan vatandaşlar, mahalleye kurulan sistemde zeytinyağı üretmeye başlıyor. Yaklaşık bir tonluk "patoz" adını verdikleri taşın altına serdikleri tane zeytinleri at gücüyle ezen mahalleliler, preslenen taneleri bidonlara koyarak bekletiyor. ( Lale Köklü - Anadolu Ajansı )
Hatay'ın Altınözü ilçesi Tokaçlı Mahallesi sakinleri, zeytinyağlarını teknolojiye inat, at tarafından döndürülen değirmende üretiyor. Altınözü ilçesi Tokaçlı Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, "su zeyti" veya "su yağı" adını verdikleri zeytinyağını elde edebilmek için teknolojiye inat geleneksel yöntemler kullanmayı tercih ediyor. Akşam saatlerine kadar elle veya çırpma yöntemiyle zeytin toplayan vatandaşlar, mahalleye kurulan sistemde zeytinyağı üretmeye başlıyor. Mahalleliler, yaklaşık bir tonluk "patoz" adını verdikleri taşın altına serdikleri tane zeytinleri at gücüyle ezip preslenmesini sağlıyor. ( Lale Köklü - Anadolu Ajansı )
Hatay'ın Altınözü ilçesi Tokaçlı Mahallesi sakinleri, zeytinyağlarını teknolojiye inat, at tarafından döndürülen değirmende üretiyor. Altınözü ilçesi Tokaçlı Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, "su zeyti" veya "su yağı" adını verdikleri zeytinyağını elde edebilmek için teknolojiye inat geleneksel yöntemler kullanmayı tercih ediyor. Akşam saatlerine kadar elle veya çırpma yöntemiyle zeytin toplayan vatandaşlar, mahalleye kurulan sistemde zeytinyağı üretmeye başlıyor. Mahalleliler, yaklaşık bir tonluk "patoz" adını verdikleri taşın altına serdikleri tane zeytinleri at gücüyle ezip preslenmesini sağlıyor. ( Lale Köklü - Anadolu Ajansı )
Hatay'ın Altınözü ilçesi Tokaçlı Mahallesi sakinleri, zeytinyağlarını teknolojiye inat, at tarafından döndürülen değirmende üretiyor. Altınözü ilçesi Tokaçlı Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, "su zeyti" veya "su yağı" adını verdikleri zeytinyağını elde edebilmek için teknolojiye inat geleneksel yöntemler kullanmayı tercih ediyor. Akşam saatlerine kadar elle veya çırpma yöntemiyle zeytin toplayan vatandaşlar, mahalleye kurulan sistemde zeytinyağı üretmeye başlıyor. Mahalleliler, yaklaşık bir tonluk "patoz" adını verdikleri taşın altına serdikleri tane zeytinleri at gücüyle ezip preslenmesini sağlıyor. ( Lale Köklü - Anadolu Ajansı )
Hatay'ın Altınözü ilçesi Tokaçlı Mahallesi sakinleri, zeytinyağlarını teknolojiye inat, at tarafından döndürülen değirmende üretiyor. Altınözü ilçesi Tokaçlı Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, "su zeyti" veya "su yağı" adını verdikleri zeytinyağını elde edebilmek için teknolojiye inat geleneksel yöntemler kullanmayı tercih ediyor. Akşam saatlerine kadar elle veya çırpma yöntemiyle zeytin toplayan vatandaşlar, mahalleye kurulan sistemde zeytinyağı üretmeye başlıyor. ( Lale Köklü - Anadolu Ajansı )
Hatay'ın Altınözü ilçesi Tokaçlı Mahallesi sakinleri, zeytinyağlarını teknolojiye inat, at tarafından döndürülen değirmende üretiyor. Altınözü ilçesi Tokaçlı Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, "su zeyti" veya "su yağı" adını verdikleri zeytinyağını elde edebilmek için teknolojiye inat geleneksel yöntemler kullanmayı tercih ediyor. Zeytin hasadının başlamasıyla sabahın erken saatlerinde hummalı bir çalışma içine giren mahalleli, traktörle zeytin bahçelerine inip akşam saatlerine kadar elle veya çırpma yöntemiyle zeytin topluyor. ( Lale Köklü - Anadolu Ajansı )
Hatay'ın Altınözü ilçesi Tokaçlı Mahallesi sakinleri, zeytinyağlarını teknolojiye inat, at tarafından döndürülen değirmende üretiyor. Altınözü ilçesi Tokaçlı Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, "su zeyti" veya "su yağı" adını verdikleri zeytinyağını elde edebilmek için teknolojiye inat geleneksel yöntemler kullanmayı tercih ediyor. Zeytin hasadının başlamasıyla sabahın erken saatlerinde hummalı bir çalışma içine giren mahalleli, traktörle zeytin bahçelerine inip akşam saatlerine kadar elle veya çırpma yöntemiyle zeytin topluyor. ( Lale Köklü - Anadolu Ajansı )
Hatay'ın Altınözü ilçesi Tokaçlı Mahallesi sakinleri, zeytinyağlarını teknolojiye inat, at tarafından döndürülen değirmende üretiyor. Altınözü ilçesi Tokaçlı Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, "su zeyti" veya "su yağı" adını verdikleri zeytinyağını elde edebilmek için teknolojiye inat geleneksel yöntemler kullanmayı tercih ediyor. Zeytin hasadının başlamasıyla sabahın erken saatlerinde hummalı bir çalışma içine giren mahalleli, traktörle zeytin bahçelerine inip akşam saatlerine kadar elle veya çırpma yöntemiyle zeytin topluyor. ( Lale Köklü - Anadolu Ajansı )
Hatay'ın Altınözü ilçesi Tokaçlı Mahallesi sakinleri, zeytinyağlarını teknolojiye inat, at tarafından döndürülen değirmende üretiyor. Altınözü ilçesi Tokaçlı Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, "su zeyti" veya "su yağı" adını verdikleri zeytinyağını elde edebilmek için teknolojiye inat geleneksel yöntemler kullanmayı tercih ediyor. Zeytin hasadının başlamasıyla sabahın erken saatlerinde hummalı bir çalışma içine giren mahalleli, traktörle zeytin bahçelerine inip akşam saatlerine kadar elle veya çırpma yöntemiyle zeytin topluyor. ( Lale Köklü - Anadolu Ajansı )
Hatay'ın Altınözü ilçesi Tokaçlı Mahallesi sakinleri, zeytinyağlarını teknolojiye inat, at tarafından döndürülen değirmende üretiyor. Altınözü ilçesi Tokaçlı Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, "su zeyti" veya "su yağı" adını verdikleri zeytinyağını elde edebilmek için teknolojiye inat geleneksel yöntemler kullanmayı tercih ediyor. Zeytin hasadının başlamasıyla sabahın erken saatlerinde hummalı bir çalışma içine giren mahalleli, traktörle zeytin bahçelerine inip akşam saatlerine kadar elle veya çırpma yöntemiyle zeytin topluyor. ( Lale Köklü - Anadolu Ajansı )