Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,574.90
BTC/USDT
70,413.00
BIST 100
9,079.97
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kavakcı: Haiti'den Somali'ye kadar Türkiye, mazlumların yanında

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kavakcı, artık dünyanın herhangi bir yerinde bir felaket yaşadığında herkesten önce Türkiye'nin orada olduğunu, Haiti'den Somali'ye kadar her yerde Türkiye'nin mazlumların yanında yer aldığını vurguladı.

Aynur Ekiz  | 11.12.2017 - Güncelleme : 11.12.2017
 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kavakcı: Haiti'den Somali'ye kadar Türkiye, mazlumların yanında

Ankara

ANKARA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, ATO Congresium'da AK Parti İnsan Hakları Başkanlığınca düzenlenen "Dünya İnsan Hakları Günü Etkinliği"nde yaptığı konuşmada, insan hakları kavramının farklı zaman ve mekanlarda değişik çerçevelerde tartışıldığına işaret ederek, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin önemli bir referans olarak zikredildiğini belirtti.

Kavakcı sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye tarihinin darbelerle sarsılan, kendi vatandaşını 'öteki' olarak gören, kendisini milletin efendisi olarak addeden elitist devlet anlayışının hakim olduğu, insan haklarının hiçe sayıldığı bir Türkiye'nin hafızalarımızda hala tazeliği var. Hamdolsun ki AK Parti'nin millet tarafından iktidara getirilmiş olduğu ilk günden bugüne, son 15 yıla baktığımızda, önceden hayal bile edilemeyecek büyük bir dönüşümün sağlanmış olduğunu görüyoruz. Artık milletin efendisi olduğunu düşünen, vatandaşını hor ve hakir gören, onu ötekileştiren, en temel insan haklarını bile silindir gibi ezip geçmeyi adeta kendisine şiar edinmiş bir ceberrut devlet anlayışı çok gerilerde kaldı."

AK Parti iktidarları döneminde, kendisini milletine hizmetkar olarak gören, kemikleşmiş insan hakları ihlallerini ortadan kaldıran, millete hizmet yolunda gece gündüz çalışan bir devlet anlayışının hakim olduğunu vurgulayan Kavakcı, AK Parti hükümetlerince insan hakları alanında gerçekleşen çalışmaları da anlattı.

Kavakcı, 17 Ağustos 1999 depreminde dönemin başbakanının bölgeye üç gün ulaşamadığını hatırlatarak, artık dünyanın herhangi bir yerinde bir felaket yaşadığında herkesten önce Türkiye'nin orada olduğunu, Haiti'den Somali'ye kadar her yerde Türkiye'nin mazlumların yanında yer aldığını vurguladı. 

Kavakcı, vefat eden AK Parti kurucu üyelerinden İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar'a rahmet, ailesine başsağlığı diledi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın