Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,566.80
BTC/USDT
70,336.00
BIST 100
9,130.75
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke: Bu mesele bir parti meselesi değil memleket meselesidir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin, "Bu mesele bir parti meselesi değil memleket meselesidir." dedi.

24.02.2017 - Güncelleme : 24.02.2017
 CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke: Bu mesele bir parti meselesi değil memleket meselesidir

İSTANBUL

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, CHP Esenyurt İlçe Başkanlığının düzenlediği "Memleket için el ele" konulu panelde yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasıyla ilgili olarak, sandığa gidilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bize düşen de kapısını çalacağımız komşumuza, işte bu siyasi ideolojiden arınmış ama bir Türkiye ortaklığını, bu tek kişiye duyulan sevgiden arınmış ama 80 milyonun yaşadığı bu toprakların bütünlüğünü anımsatmaktır. Bizi ortak kılan neyse onu yeniden yaşatmak için çok hayırlı bir iş yapıldığını anımsatmalıyız." ifadelerini kullandı.

"Bu mesele bir parti meselesi değil memleket meselesidir" diyen Böke, sandıktan çıkacak sonucun "hayır" olduğunu çok kararlılıkla ve gönül rahatlığı ile söyleyebildiklerini aktardı.

"Parlamento onlara hiç engel olmadı"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de 15 yılda AK Parti'nin yetkisi eksik olduğu için istediği hangi şeyi yapamadığının merak edildiğini dile getirerek, "Sorun onlara, 'Terörle mücadelede ne istediniz de parlamenter sistem engel oldu? İşsizliği çözemediniz, enflasyonu neyiniz eksikti de yok edemediniz, bu ülkenin hangi ciddi sorununa Parlamenter sistem engel oldu?' Bunları sorun, hiçbir cevap alamayacaksınız. Bugün terörde, ekonomide, işsizlikte, yolsuzlukta Parlamento onlara hiç engel olmadı. Çünkü doğrunun karşısında kimse duramaz ama yanlış yapacağı zaman karşısında bizim sesimizin ve sizin vicdanınızın olması bu sisteme bağlıdır." şeklinde konuştu.

Özgür Özel, İstanbul'dan başlayarak, tüm Anadolu'da öbek öbek "Hayır"ı yükselteceklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Semra Orkan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın