Politika

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: Türk-Japon dostluk ormanı kuracağız

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Japonya'yı, Türkiye'yi birlikte ağaçlandıralım. Her Japon için Türkiye'de bir fidan dikelim. Türkiye'de Türk-Japon dostluk ormanı kuracağız." dedi.

30.11.2017 - Güncelleme : 30.11.2017
 Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: Türk-Japon dostluk ormanı kuracağız Fotoğraf: AA/Halil Sağırkaya

ANKARA

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İnşallah Japonya'yı, Türkiye'yi birlikte ağaçlandıralım. Her Japon için Türkiye'de bir fidan dikelim. Türkiye'de Türk-Japon dostluk ormanı kuracağız." dedi.

Bakan Eroğlu, Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima'yı makamında kabul etti.

Türk milletinin Japonya'ya karşı ayrı bir sevgisinin bulunduğunu dile getiren Eroğlu, bütün hükümetlerin Türkiye ile Japonya arasındaki iş birliğini geliştirmek istediğini ifade etti.

Eroğlu, bakanlığının da Türkiye ile Japonya arasındaki iş birliklerini daha da gelişmesi için çalıştığını aktardı.

Takdir ettiği Büyükelçi Miyajima'nın gittiği her yerde iş birliğini geliştirmek için çalıştığını vurgulayan Eroğlu, "İki ay olmasına rağmen, Cumhurbaşkanımız ve diğer bakanlarla görüştü. İnşallah birlikte Türkiye ile Japonya arasındaki iş birliğini geliştireceğiz. İnşallah Japonya'yı, Türkiye'yi birlikte ağaçlandıralım. Her Japon için Türkiye'de bir fidan dikelim. Türkiye'de Türk-Japon dostluk ormanı kuracağız." diye konuştu.

Büyükelçi Miyajima ise Eylül ayında Türkiye'ye atandığını, her gittiği her yerde Türkler tarafından hoş karşılandığını anlattı.

Su ve ormanın önemli iki konu olduğunu vurgulayan Miyajima, Türkiye'de bulunduğu sürede Gaziantep ile Tekirdağ'da bir su arıtma tesisini ziyaret ettiğini söyledi.

Muhabir: Zehra Aydın

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın