Dolar
32.37
Euro
34.95
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,531.20
BTC/USDT
69,860.00
BIST 100
9,077.17
Politika

Adalet Bakanı Bozdağ: Almanya, Türkiye aleyhine suç işleyen herkese sığınak oldu

Adalet Bakanı Bozdağ, "PKK, FETÖ, DHKP-C üyeleri, Türkiye'nin aleyhine suç işleyen kim varsa Almanya bugün onların sığınağı olmuştur." dedi.

Kemal Karadağ  | 03.03.2017 - Güncelleme : 03.03.2017
Adalet Bakanı Bozdağ: Almanya, Türkiye aleyhine suç işleyen herkese sığınak oldu

Ankara

MALATYA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Malatya Büyükşehir Belediyesince bir otelde düzenlenen "Gençlerin Gözüyle Yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemi Sempozyumu"nda yaptığı konuşmada, Fransa'nın Strazburg şehrinde iki gün süren ziyaret ve temaslarda bulunduğunu anımsattı.

Strazburg'da üç ayrı yerde Türk vatandaşlarıyla bir araya geldiğini ifade eden Bozdağ, Almanya'da Türk vatandaşlarıyla da bir araya gelmek için düzenlenecek toplantı için organizasyon heyetinin belediyeye pazartesi günü bildirimde bulunduğunu söyledi.

Belediyenin "otopark yetersizliği" gibi sudan bir sebepten dolayı Türk vatandaşlarıyla buluşmasını engelleyen bir karar aldığını belirten Bozdağ, şunları kaydetti:

"Çok net bir şekilde görülüyor ki bu belediyeyi de aşan bir karardır, skandal bir karardır, diplomatik nezakete aykırı bir karardır. Her daim 'Demokrasi, hukuk devleti, insan hakları, hukukun üstünlüğü' diyen, kendisi dışındaki herkesi demokrasi özürlü, insan haklarına hakkıyla riayet etmeyen olarak suçlayan Almanya ve Almanya yetkilileri, Türk toplumunun İnsan Hakları Sözleşmesinin evrensel hukukun temel ilkesi olan toplanma hakkını ihlal etmiştir, toplanma hakkına engel olmuştur. İnsan haklarının hukuk devletinin en önemli unsurlarından birisi ifade hürriyetidir."

"Alman makamlarının yaptığı kabul edilebilir bir şey değil"

"Hani siz demokrattınız"

İfade hürriyetinin engellendiğini dile getiren Bozdağ, "Hani siz demokrattınız. Hani siz insan hakları dediğiniz zaman onu başınızın üstünde taşıyordunuz." değerlendirmesinde bulundu.

Adalet Bakanı Bozdağ, "PKK, FETÖ, DHKP-C üyeleri, Türkiye'nin aleyhine suç işleyen kim varsa Almanya bugün onların sığınağı olmuştur. Darbeyi yapanlar, Türkiye'nin aleyhine suç işleyen herkes oraya kaçıyor." dedi.

Bozdağ, "Türkiye'nin Almanya'dan alacağı demokrasi dersi yoktur. Dönüp tarihlerine baksınlar. Eski hastalıkların hortladığını görüyoruz, o hastalıkların tedavisiyle uğraşsınlar. Eğer o hastalıkları tedavi etmezlerse korkarım ki bugün Türkiye'nin Adalet Bakanı'nı Almanya'da konuşturmayanlar, kendi topraklarında kendileri de konuşamayacak hale geleceklerdir." dedi. 

Muhabir: Kamel Karadağ, Tuba Karahan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın