Dolar
32.38
Euro
34.99
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,541.50
BTC/USDT
69,968.00
BIST 100
9,066.57
Politika

Adalet Bakanı Bozdağ: Demirtaş'ın açıklamaları ihanettir ve yok hükmündedir

Adalet Bakanı Bozdağ, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın terör örgütünün bölücü hedeflerini açık ve net ifade ettiği açıklamaların suç oluşturduğunu ve yok hükmünde olduğunu bildirdi.

28.12.2015 - Güncelleme : 28.12.2015
Adalet Bakanı Bozdağ: Demirtaş'ın açıklamaları ihanettir ve yok hükmündedir

ANKARA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın hendek, barikat, tuzak, mayın, bomba, silah, bölücü teröristler ve terör örgütünün sözcülüğüne soyunduğunu belirtti.

Demirtaş'ın bölücü terör örgütünün bölücü hedeflerini açık ve net ifade ettiğini, bu açıklamalarının ihanet ve suç oluşturduğunu aktaran Bakan Bozdağ, açıklamaların yok hükmünde olduğunu ifade etti.

Bozdağ, şunları kaydetti: 

"Demirtaş, hür demokratik zeminde parlamentoda siyaset yerine kirli terör siyasetine sahip çıkmış, bölücülüğünü açıkça itiraf etmiştir. Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü, bölücü terör örgütüne, bütün hainlere ve onları kullanan ağababalarına rağmen korunmuştur, korunacaktır. Bölücü terör örgütü ve onların destekçileri, değil yüz yıl yüzlerce yıl geçse de bu amaçlarına ulaşamayacaktır. Türkler ve Kürtler arasında bin yıldan fazladır süren kardeşlik hukuku, tarih ve kader birliği, her türlü ayrılıkçılığın panzehiridir. Onlarca senedir Türkler ile Kürtler arasında kardeş kavgası çıkartmayı başaramayan bölücü terör örgütü, bundan sonrada başaramayacaktır. Bölücü terör örgütü ve destekçileri bilmeli ki; bin yıllık Türk-Kürt kardeşliğini, hiç bir güç yok edememiştir, edemeyecektir."

Muhabir: Serdar Açıl

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.