Dolar
32.38
Euro
35.02
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,564.80
BTC/USDT
70,835.00
BIST 100
9,079.97
Politika

Adalet Bakanı Bozdağ: 'Hayır' sonucu çıkması için büyük bir çaba içerisindeler

Adalet Bakanı Bozdağ, "Alman gazeteleri, Almanca, Türkçe attıkları manşetlerle Türkiye'deki halk oylamasından 'hayır' sonucu çıkması için büyük bir çaba içerisindeler." dedi.

28.03.2017 - Güncelleme : 28.03.2017
Adalet Bakanı Bozdağ: 'Hayır' sonucu çıkması için büyük bir çaba içerisindeler

YOZGAT

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, halk oylaması çalışması kapsamında geldiği Yozgat'ta, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Almanya'da bir gazetenin, Türkçe "Atatürk olsaydı hayır derdi" başlığını kullanmasını nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine, Türk halkının 16 Nisan'da Türkiye'nin hükümet sistemini değiştirmek için sandığa gideceğini anımsattı.

Türk halkının, vereceği "evet"lerle Almanya'nın değil Türkiye'nin hükümet sistemini değiştireceğine dikkati çeken Bozdağ, şöyle konuştu:

"Alman gazeteleri, Almanca, Türkçe attıkları manşetlerle Türkiye'deki halk oylamasından 'hayır' sonucu çıkması için büyük bir çaba içerisindeler. Sadece gazeteler değil devletler de aynı gayreti gösteriyor. Hollanda'da, Avusturya'da, İsviçre'de, Belçika'da, pek çok ülkede benzer bir gayreti görüyoruz. Büyük bir telaş içindeler ve bu telaşla Türkiye'ye saldırmaya, Türk halkının iradesini etkileyerek, buradan 'hayır' çıkması için uğraşıyorlar. Devletimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü alet ederek, 'Atatürk olsaydı hayır derdi' şeklinde bir manşetle çıkıyorlar. Buradan şunu çok net ifade etmek isterim, Atatürk olsaydı bu ittifakların hepsini çok iyi değerlendirir ve yapılan sistem değişikliğini, Türkiye'yi nasıl bir büyümeye, gelişmeye, sıçramaya ve yeni döneme hazırlamaya katkı sağlayacağını göreceği için büyük değişime aziz Türk milletiyle beraber 'evet' derdi."

PKK, DHKP/C, FETÖ, DEAŞ dahil bilumum terör örgütlerinin, şu anda Türkiye'deki halk oylaması sürecinde Türk milletinin iradesini baltalamak ve "hayır" çıkması için uğraştığını vurgulayan Bozdağ, "Atatürk eğer mezarından kalksaydı esasında CHP Genel Başkanı ve ekibine kızardı. 'Benim kurduğum devleti, Cumhuriyet'i, benim aziz milletimi 40 yıldır bölmekle, parçalamakla uğraşan ve bu hedefine ulaşmak için askerimizi, polisimizi, onca sivil insanımızı şehit eden terör örgütü ile aynı hedefe nasıl siz koşuyorsunuz, nasıl aynı hedef için çalışıyorsunuz' diye herhalde öncelikle Sayın Kılıçdaroğlu ve ekibine kızar ve 'Yaptığınız yanlış, gittiğiniz yol yanlış, bundan vazgeçin' derdi" ifadelerini kullandı.

"Ben 'evet' diyeceğine inanırım"

Bozdağ, Avrupalıların, Türk milletinin Atatürk'e olan sevgisini istismar ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Atatürk hayatta olsaydı Türkiye'nin ve Türk milletinin geleceği için siyasi istikrarın, güçlü iktidarın, kuvvetler ayrılığının etkin ve hızlı karar alarak Türkiye'yi yönetmenin bu millete neler kazandıracağını en iyi bilenlerden olacağı için mutlaka ben 'evet' diyeceğine inanırım. Ama gördüğünüz gibi Avrupalılar, Atatürk'ü bu propagandaya alet ederek milletimizin Gazi Mustafa Kemal'e olan sevgisini istismar yolunu seçmişlerdir. Bu millet, terör örgütlerini ve zayıf, istikrarsız Türkiye isteyenleri, Türkiye'nin gücünün azalmasını isteyenleri ve bu ülkeyi bölmek isteyenleri çok iyi görecek, onların tuzaklarına düşmeden yoluna devam edecektir."

Yurt dışındaki oy kullanımı

Bir gazetecinin, "yurt dışında referandum oylamasının başladığını ve sandığa yoğun ilgi olduğunu" sorması üzerine, Bozdağ, bunu olumlu olarak değerlendirdiğini belirtti.

Bakan Bozdağ, Batılı ülkelerin, yurt dışında yaşayan Türklerin sandığa gitmesini engellemek, onları korkutmak ve onların oylarının rengini değiştirmek için baskı yaptığına işaret ederek, "Yaptıkları bütün bu baskıları birinci elden yaşadılar ve doğru gördüler. Eminim ki yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız bütün imkanlarını zorlayarak sandığa gelecekler, demokratik seçim hakkını kullanacaklar ve halk oylamasında Türkiye'nin ve Türk milletinin istiklali, istikbali ve bekası için 'evet' diyeceklerdir ve en büyük cevabı da öyle vereceklerdir." diye konuştu. 

Seçim bitine kadar vatandaşları oy kullanmaya davet eden Bozdağ, "Kendilerinin üzerine polisleri ellerinde köpekleriyle beraber saldıranlara en güzel cevabı sandıkta, demokrasiye, milli iradeye, hukuk devletine güç katan büyük anayasa reformuna 'evet' diyerek vereceklerdir. Bu katılımı çok iyi görüyorum, inşallah seçim bitine kadar da diğer bütün vatandaşlarımızın oylarını kullanmaları gerekir, kullanacaklarına inanıyorum." ifade etti.

Muhabir: Muhammed Nuri Erdoğan, Müzahim Zahid Tüzün, Ömer Ertuğrul, Esma Küçükşahin, Serhat Zafer

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın