Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,571.20
BTC/USDT
70,474.00
BIST 100
9,079.97
Politika

Adalet Bakanı Bozdağ: Yeni anayasa, milletin siyasete emridir

Adalet Bakanı Bozdağ, "Yeni anayasaya millet hazır ama siyaset yeterince hazır görünmüyor. Yeni anayasa, milletin,siyasetten talebi ve siyasete emridir." ifadesini kullandı.

30.04.2016 - Güncelleme : 30.04.2016
Adalet Bakanı Bozdağ: Yeni anayasa, milletin siyasete emridir Adalet Bakanı Bozdağ, "Yeni anayasaya millet hazır ama siyaset yeterince hazır görünmüyor. Yeni anayasa, milletin,siyasetten talebi ve siyasete emridir." ifadesini kullandı.

Ankara

ANKARA

 Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Partilerin programları/seçim beyannameleri, genel başkan dahil parti temsilcilerinin açıklamaları anayasa şikayetleriyle/vaatleriyle dolu. Yeni anayasaya millet hazır ama siyaset yeterince hazır görünmüyor. Yeni anayasa, milletin,siyasetten talebi ve siyasete emridir." ifadesini kullandı.

Bozdağ, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, yeni Anayasa yapılmadan yeni Türkiye'nin olamayacağını belirtti. Bozdağ, "1982 Anayasasından şikayetçi olmayanımız ve yeni anayasa istemeyenimiz yok. AK Parti, CHP, MHP, HDP ve Meclis'te temsil edilmeyen partilerin tamamı, hem anayasadan şikayet ettiler ve hem de yeni anayasa istediler." değerlendirmesinde bulundu.

Siyasetin yeni anayasa için yeterince hazır görünmediğini vurgulayan Bakan Bozdağ, mesajında şunları kaydetti:

"Partilerin programları/seçim beyannameleri, genel başkan dahil parti temsilcilerinin açıklamaları anayasa şikayetleriyle/vaatleriyle dolu. Yeni anayasaya millet hazır; ama siyaset yeterince hazır görünmüyor. Yeni anayasa, milletin,siyasetten talebi ve siyasete emridir. Türk Milleti adına yasama ve anayasa yapma yetkisini elinde tutan parti Meclis grupları, milletin yeni anayasa emrinin gereğini yapmalıdır."

Muhabir: Fatih Çakmak,Ferdi Türkten


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.