Dolar
32.38
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,548.20
BTC/USDT
70,399.00
BIST 100
9,093.81
Politika

Adalet Bakanı Bozdağ: Yeni sistem hızlı ve etkin karar almayı sağlıyor

Adalet Bakanı Bozdağ, 16 Nisan'da halk oylamasına sunulacak anayasa değişikliğine ilişkin, "Bu sistem, istikrarsızlığı ortadan kaldırıyor, zayıf iktidarları ortadan kaldırıyor, hızlı ve etkin karar almayı sağlıyor." dedi.

17.03.2017 - Güncelleme : 17.03.2017
Adalet Bakanı Bozdağ: Yeni sistem hızlı ve etkin karar almayı sağlıyor

KOCAELİ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kocaeli Bilim Merkezi'nde "Genç Kürsü" programında yaptığı konuşmada, yeni sistemin, millet ve devletin bekası için son derece önemli olduğunu söyledi.

Bir öğrencinin "Seçilme yaşı 18'e indirilecek, seçilmek isteyen gençlere devletimiz bir destek sağlayacak mı?" sorusu üzerine Bozdağ, milletvekilli seçilmenin, önce Allah'ın takdiri, sonra da milletin iradesiyle olduğunu söyledi.

Bozdağ, gençlerin cumhurbaşkanı, milletvekili, belediye başkanı seçtiğini ifade ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Buna ehiliz, vekilliğe aday olunca ehil değiliz. Askere gitmeye, şehit olmaya, gazi olmaya ehil miyiz? Ehiliz. Kaymakam olup 24 yaşında ilçeyi yönetiyor muyuz? Doktor olup canlarını bize emanet ediyorlar, herkes bize güveniyor ama vekilliğe gelince güvenmiyor. 18'ini dolduran birisi 80'lik Baykal'a oy verince çoluk çocuk sayılmıyor ama kendi aday olunca çoluk çocuk sayılıyor. Bizim gençlerimiz her şeye layık. 'Zenginlerin çocukları olacak, bakanlar çocuklarını yapacak...' Bunu ifade eden adamlar, siyasetin s'ini bilmeyen adamlar. Halk siyasetçinin adil ve dürüst olanını sever. Öbür türlü öyle bir imkan vermez, hiçbir parti bunu yapmaz, yapılmasına da izin vermez. AK Parti'de belediye seçimlerinde, milletvekillerinin ve il yönetiminde olanların akrabalarının aday olmasına izin vermeyen bir kuralımız var. Şu anda 25 yaşında birisi vekil olabiliyor. Şu anda vekiller, bakanlar şunlar bunlar, 25 yaşında oğlu veya kızı varsa aday yapamaz mı? Yapabilir. Kaç tane bakanının 25 yaşında oğlu veya kızı milletvekilidir? Var mı öyle bir oran? Bakın etrafınıza, var mı? Yok. 18 yaşına geldiğinde de olmayacak. Kafa karışıklığı çıkarmaya gayret ediyorlar. Bunların yaptığı ahlaki değil, bir algı operasyonudur."

"PKK terör örgütü planlı eylem yapma kabiliyetini kaybetmiştir"

"Terör bitecek mi?" sorusu üzerine Bozdağ, terör örgütlerinin devletler için bir mikrop olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"O mikrobu yok edecek şey, siyasi istikrar, güçlü iktidar, hızlı karar alma ve hızlı yönetmektir. O yüzden terör örgütleri; siyasi istikrar doğuracak, güçlü iktidar kuracak, hızlı karar alıp uygulayacak, etkin bir yönetim ortaya koyacak sistemi istemezler. Kargaşada onlar kendilerine daha kolay rol buluyorlar. Zayıf hükümetler döneminde daha fazla eylem yapıyorlar. Şimdi eylem yapabiliyorlar mı? PKK terör örgütü planlı eylem yapma kabiliyetini kaybetmiştir. Canlı bomba neden oluyor? Çaresizlikten, eylem kabiliyetini kaybetmekten. Bu sistem; istikrarsızlığı ortadan kaldırıyor, zayıf iktidarları ortadan kaldırıyor, hızlı ve etkin karar almayı sağlıyor. Terör örgütlerinin en çok korktuğu şey budur. Bu, Türkiye'nin terörle etkin, başarılı ve netice alıcı mücadelesine büyük güç katacaktır. Teröristlerin ve terör örgütlerinin, korkusu da bundandır."

Muhabir: Kadir Yıldız

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın