Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,219.44
ETH/USDT
3,571.20
BTC/USDT
70,765.00
BIST 100
9,079.97
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay: AB'nin kılavuzu ya FETÖ ya PKK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, "AB'nin şu anda kılavuzu ya Fethullahçı Terör Örgütü ya PKK terör örgütü. PKK terör örgütünden danışmanlık ve akıl almakta olan bir Avrupa'nın şu andan itibaren Türkiye'ye verebileceği bir akıl yok." dedi.

25.04.2017 - Güncelleme : 25.04.2017
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay: AB'nin kılavuzu ya FETÖ ya PKK

ANKARA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinin (AKPM) Türkiye'ye yönelik "siyasi denetim" kararına ilişkin, "AB, Türkiye demokrasisinin bütün düşmanlarıyla dayanışma içinde ama Türkiye demokrasisi ile dayanışma içinde değil. AB'nin şu anda kılavuzu ya Fetullahçı Terör Örgütü ya PKK terör örgütü. PKK terör örgütünden danışmanlık ve akıl almakta olan bir Avrupa'nın şu andan itibaren Türkiye'ye verebileceği bir akıl yok." dedi.

Aktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AKPM'nin aldığı kararın Avrupa açısından talihsiz bir karar olduğunu belirterek "Avrupa, Türkiye karşıtlığı konusunda kendini aşan noktalara gidiyor. Avrupa şu anda kendine zarar veriyor. Avrupa Birliği'nin en büyük cazibelerinden biri, Türkiye'nin üyelik adayı olması, birliğe üye olma ihtimaliydi." diye konuştu. 

"Avrupa'nın Türkiye'ye verebileceği bir akıl yok"

Yasin Aktay, AB'nin Türkiye demokrasisinin bütün düşmanlarıyla dayanışma içinde olduğuna ancak Türkiye demokrasisi ile dayanışma içinde olmadığına dikkati çekerek "AB'nin şu anda kılavuzu ya Fetullahçı Terör Örgütü ya PKK terör örgütü. PKK terör örgütünden danışmanlık ve akıl almakta olan bir Avrupa'nın şu andan itibaren Türkiye'ye verebileceği bir akıl yok. Esas Türkiye şu anda Avrupa Birliği'nin demokrasi ve siyasetini değerlendirme konumuna sahip." ifadesini kullandı.

Alınan kararın Avrupa Birliği'nin çöküşünü önlenemez hale getireceğini değerlendiren Aktay, Türkiye'nin bu karardan zarar görmediğinin söylenemeyeceğini ancak daha büyük zararı Avrupa'nın göreceğini kaydetti.

Muhabir: Aynur Ekiz-Zekeriya Güneş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın