Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik: Kılıçdaroğlu harfleri bile utandıran bir konuşma yaptı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik, "Kılıçdaroğlu, harfleri, kelimeleri ve cümleleri bile utandıran bir konuşma yaptı Meclis'te." değerlendirmesinde bulundu.

17.05.2016 - Güncelleme : 18.05.2016
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik: Kılıçdaroğlu harfleri bile utandıran bir konuşma yaptı Fotoğraf: AA/Emrah Yorulmaz

ANKARA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, TBMM'de yaptığı konuşmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çelik, "Kılıçdaroğlu, harfleri, kelimeleri ve cümleleri bile utandıran bir konuşma yaptı Meclis'te. Kılıçdaroğlu'nun siyasi meseleleri ele alışındaki kısırlık ve özellikle Cumhurbaşkanımıza karşı kullandığı dil, artık siyasetin dışındadır. Kılıçdaroğlu'nun kullandığı dil ile artık siyaset dışı disiplinlerin ilgilenmesi lazım. CHP'yi siyaseten yok oluşa sürüklüyor. Bu CHP'nin meselesi bir açıdan, fakat diğer yandan demokrasiye dair her türlü zemini tahrip eden bir misyonla hareket ediyor." ifadesini kullandı.

"Türkçe'yi de utandırıyor"

"Kılıçdaroğlu'nun, şimdiye kadar açtığı hiçbir tartışma, siyaseti güçlendirmedi, tam tersine siyasete düşman yaklaşımlar üretti." eleştirisinde bulunan Çelik, şöyle devam etti:

"Bu bakımdan Kılıçdaroğlu'nun dili, demokrasi ve siyaset için hendek ve barikat anlamına geliyor. Kılıçdaroğlu artık siyaset ve demokrasi kavramlarını utandırdığı gibi, Türkçe'yi de utandırıyor. Bu dili kullanarak CHP'yi yok oluşa sürüklemesi CHP'lilerin meseledir, fakat bu dilin siyaseti tahrip etme misyonu, tüm ülke için çevre kirliliği üretmektedir. Karbondioksit pompalayan bir nefret siyaseti yapıyor. Demokrasinin oksijenini kesmeye çalışıyor. Siyaset, demokrasi ve hukuk adına bir tane anlamlı cümlesi olmayan bir siyasetin temsilcisidir. Öyle anılacaktır. Siyasete düşman, demokrasiyi tahrip eden, Türkçe'yi kirleten bir dil bu. Bu dil ile CHP'yi milletten uzaklaştırma konusunda büyük mesafe katetmiştir, Kılıçdaroğlu. Bu dil cumhuriyete de halka da siyasi parti kavramına da uzaktır. Ana muhalefet kavramını demokrasisiz, halksız ve siyasetsiz bir dile mahkum etmiştir."

Muhabir: Kurbani Geyik

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.