Politika, 15 Temmuz Darbe Girişimi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar: Meydanlarda olmaya devam edeceğiz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar, "Sayın Cumhurbaşkanımız 'Evlerinize dönebilirsiniz' deyinceye kadar bizler meydanlarda olmaya devam edeceğiz." dedi.

Efsun Yılmaz  | 25.07.2016 - Güncelleme : 26.07.2016
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar:  Meydanlarda olmaya devam edeceğiz

Izmir

İZMİR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, "Sayın Cumhurbaşkanımız 'Evlerinize dönebilirsiniz' deyinceye kadar bizler meydanlarda olmaya devam edeceğiz." dedi.

Hotar, AK Parti İzmir milletvekilleri ile parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi nedeniyle, çok sayıda şehit olduğunu belirtti.

Ulusal ve uluslararası dostlukların arttığı, düşmanlıkların azaldığı, ekonomik göstergelerin iyileştiği ve turizmin canlandığı bir dönemde böyle bir tabloyu kimsenin istemediğini vurgulayan Nükhet Hotar, "Çok güzel günler yaşamaktaydık. Ancak Türkiye'nin sahip olduğu stratejik önem her zaman için iç ve dış düşmanlıklara sebep olmakta ve birtakım olumsuzlukların yaşanmasına neden olmaktadır. Bize düşen vatanımızı, milletimizi birlik beraberlik içinde korumaktır." dedi.

Darbe girişimi gecesini, darbeci askerlerin püskürtülmesini slayt gösterisi eşliğinde saat saat aktaran Hotar, "Şimdi üst düzey tutuklu askerler var. Keşke bunları tanımasaydık, görmeseydik" diye konuştu.

Slayt gösterisinde 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşenlerin fotoğraflarına da yer veren Nükhet Hotar, milletin demokrasiye sahip çıktığını, darbe girişimine karşı tankların altına yattığını fotoğraflarla anlattı.

"Meydanlarda olmaya devam edeceğiz"

Hotar, kamuda görevden almaların süreceğini ve Yunanistan'a kaçan askerlerle ilgili hukuki sürecin de devam edeceğini bildirdi.

Gözü dönmüş bazı canilerin askeri üniforma altına gizlendiğini ve bugünün çocuklarının hafızalarına da "Darbe" kavramını yerleştirdiğini vurgulayan Hotar, darbe girişiminin ardından, sivil halkı koruyan bir ortam yaratmak için olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiğini, tedirginliğe yol açmadan OHAL sürecinin uygulandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aynı zamanda Başkomutan da olduğunu kaydeden Hotar, "Sayın Cumhurbaşkanımız 'Evlerinize dönebilirsiniz' deyinceye kadar bizler meydanlarda olmaya devam edeceğiz." dedi.

FETÖ yapılanmasının kamu kurum ve kuruluşlarından temizlenmesi için çalışmaların sürdüğüne değinen Nükhet Hotar, "Kurunun yanında yaş da yanar diye düşünenler var ama temizleme çalışmaları çok bilgilere, belgelere dayanır şekilde gidiyor. Bir dönem onlar, kendilerinden olmayanları yollamayı başarabildiler ama şu saatten sonra bu en az olacaktır. Belki yüzde yüz olmayacaktır ama yüzde yüze yakın olacaktır." diye konuştu.

Muhabir: Efsun Yılmaz


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın