Dolar
32.37
Euro
34.95
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,532.70
BTC/USDT
70,010.00
BIST 100
9,091.83
Politika

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş: Anayasanın ilk üç maddesi bizim de kırmızı çizgimiz

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, "Anayasanın ilk üç maddesi bizim de kırmızı çizgimiz. O konuyla ilgili sorunumuz yok." dedi.

16.01.2017 - Güncelleme : 16.01.2017
AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş: Anayasanın ilk üç maddesi bizim de kırmızı çizgimiz

TBMM

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Mecliste gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Elitaş, anayasa değişiklik teklifinin birinci tur oylamasında CHP'li milletvekillerinin tutumunu eleştirdi. 

Anayasa değişikliği teklifi görüşmelerinde gizli oylama konusuna da değinen Elitaş, "CHP'nin jandarmalık görevi yok, müfettişlik görevi yok. Anayasa Mahkemesine giderler. Zaten alışkanlıkları. İlk geldikleri yer TBMM, ikinci gittikleri yer Anayasa Mahkemesi." değerlendirmesinde bulundu. 

'Seçim bizim en son düşüneceğimiz konudur'

Erken seçim tartışmalarına da değinen Elitaş, "Seçim bizim en son düşüneceğimiz konudur. AK Parti'nin bütün itirazları sık sık seçim olması, seçimle istikrarın ortadan kalkması. İstikrarı sürekli olarak savunan bir partinin seçimi, 'haydi şimdi yapayım' demesi uygun düşmez. Seçimlerin 27 Ekim 2019 tarihinde olması gerekiyor, bu anayasa halk tarafından kabul edilirse 3 Kasım 2019 tarihinde gerçekleşmiş olacak." diye konuştu. 

"Anayasanın ilk üç maddesi bizim de kırmızı çizgimiz"

AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın'ın TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmasından anayasanın ilk 3 maddesini değiştirme anlamı çıkmadığını aktaran Elitaş, konuşmasına şöyle devam etti:

"Arkadaşımız diyor ki 'bizim Anayasanın ilk 3 maddesiyle ilgili herhangi bir düşüncemiz yok fakat anayasalar kutsal metinler değildir, değiştirilebilir' diyor. Ama CHP 2012'deki anayasa teklifinde ikinci maddede bir kelime değiştirmiş, onlar değiştirince normal, bizim İsmail Aydın söyleyince 'onun zihninde başka şeyler var' diye niyet okumak doğru değil. Niyet okuyucu tavşan gibi bunlar her şeyde niyet okuyorlar. Anayasanın ilk üç maddesi bizim de kırmızı çizgimiz. O konuyla ilgili sorunumuz yok. Ne sorunumuz olabilir? Sayın Cumhurbaşkanı Tahrir Meydanı'nda, Mısır'da laikliği anlattı, bunu unutmamamız lazım." 

Muhabir: Kadir Karakuş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.