Politika

AK Parti Kayseri Milletvekili Yıldız: Gelecekten ümit kesmemizi isteyenler başarısız olacak

AK Parti Kayseri Milletvekili Yıldız, "Türkiye'nin geleceğinden ümidimizi kesmemizi isteyenler başarılı olamayacaklar." dedi.

11.08.2017 - Güncelleme : 11.08.2017
AK Parti Kayseri Milletvekili Yıldız: Gelecekten ümit kesmemizi isteyenler başarısız olacak Fotoğraf: AA/Doğukan Keskinkılıç

ANKARA

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, "Türkiye'nin geleceğinden ümidimizi kesmemizi isteyenler başarılı olamayacaklar. Türkiye'nin geleceği aydınlıktır, berraktır ve hiçbir şekilde vatan hainlerine, ne PKK'ya ne FETÖ'ye adı ne olursa ne DEAŞ'a, hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz. Bizler buradayız ve dimdik ayaktayız." dedi.

Yıldız, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişinin, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda yargılandığı davayı izledi.

Duruşmaya verilen arada, basın mensuplarına açıklamada bulunan Yıldız, vatanı uğruna canlarını feda eden tüm şehitleri rahmet, minnet ve şükranla andıklarını söyledi.

Vatandaşlarla birlikte Türkiye'nin en büyük ve en organize terör örgütlerinden biri olan FETÖ'nün davasını takip etmeye geldiklerini ifade eden Yıldız, "Mahkeme salonunu tiyatroya çevirmek isteyen, takiyye kültürüyle bunu devam ettirmek isteyen sahtekarlara, vatan hainlerine hiçbir şekilde prim verilmeyeceğini bilerek duruşmayı izliyoruz." dedi.

Yıldız, şöyle devam etti:

"Yalnızca kul hakkıyla, devlet hakkıyla değil, 80 milyonun hakkıyla mahkeme salonuna çıkanların, adalet karşısında gerekli cezayı alacağına inanıyoruz. Bunu temkinle ama dikkatle izliyoruz. Bunun en yakın takipçisi olacağımızı bir kez daha buradan tekrarlıyoruz. 15 Temmuz'daki ihanetin yalnızca bir darbe girişimi olmadığını tüm vatandaşlarımız artık biliyor. Bunun karşısında, bir sahtekarlıkla bunu soruşturmaya kalkmanın hiçbir şekilde insanlığa sığmadığını, bırakın İslami olmayı, insani olmakla bile alakası bulunmadığını bir kez daha burada gördük. Vatandaşlarımız, delikanlıca, erkekçe yaptıklarını anlatmalarını bekliyor. Neyse cezası ahirette Allah görecektir ama dünyada ne olduğunu hep beraber burada görmemiz gerekiyor."

"Bu bir tiyatro değildir"

15 Temmuz darbe girişiminin, Türkiye'nin bütünlüğünü, varlığını, birliğini ve beraberliğini bozmaya dönük bir hareket olduğunu belirten Yıldız, "Bunun doğuracağı sonuçları 16 Temmuz'da, eğer tersi olsaydı Allah muhafaza, hep beraber görecektik. O yüzden bu bir şaka değildir, bu bir tiyatro değildir, bu geçiştirilecek herhangi bir hadise değildir. Bize, vatandaşımıza saygısı olmayanların, Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan 80 milyona hiçbir saygı duymayanların, şehitlerimize, gazilerimize borcu gereği bunu burada itiraf etmeleri gerekmektedir." dedi.

Davanın en yakın takipçisi olacaklarını vurgulayan Yıldız, hiçbir sahtekarlığa kanmayacaklarını, takiyye kültürüne aldanmayacaklarını ifade etti.

Yıldız, "Türkiye'nin geleceğinden ümidimizi kesmemizi isteyenler başarılı olamayacaklar. Türkiye'nin geleceği aydınlıktır, berraktır ve hiçbir şekilde vatan hainlerine, ne PK'ya ne FETÖ'ye adı ne olursa ne DEAŞ'a, hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz. Bizler buradayız ve dimdik ayaktayız." diye konuştu.

"Tüm davaları takip ediyoruz"

Davayı izleyen Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de bugün de nöbette olduklarını belirterek, 249 şehit, 2 bin 193 gazi adına her gün tüm davaları takip ettiklerini söyledi.

"Bu kanlı işgal girişiminin ardından Türk milletinin kahramanlığını simgeleyen unvan, sadece 81 il, 957 ilçe adına, özelde Karhamankazan'a verilmiş olsa da aslında tüm milletimize verilmiştir." diyen Ertürk, kahramanlar olmasaydı bugün hangi ülkenin bayrağının dalgalandığı belli olmayan, kaosun bulunduğu bir süreç yaşanacağını dile getirdi.

Ertürk, ihanet çetesinin "altın" değil, "katil" bir nesil yetiştirdiğini ifade ederek, bugün bu kişilerin bağımsız yargı önünde nasıl hesap verdiklerini sabırla gördüklerini kaydetti.

Duruşmanın görüldüğü Sincan Ceza İnfaz Kurumları önünde nöbet tutan STK'lar adına açıklama yapan Aziz Karaman da, Anadolu insanının darbelere, darbecilere ve arkasındaki örgütlere karşı korkusuz olduğunu göstermek için burada toplandıklarını anlattı.

Darbe girişimiyle alakalı en önemli davalardan biri olan Akıncı Üssü davasında, sanıkların video kayıtlarına rağmen inkarlarını sürdürdüğüne işaret eden Karaman, neredeyse tüm sanık darbecilerin, sivil imamlarını korumak için her türlü yalana başvurduğunu belirtti.

Karaman, "Meydanlarda, sokaklarda canları pahasına eşsiz bir destan yazan millet, şehit yakınları, gaziler ve STK'lar olarak bizler, şimdi hukuk önünde gecikmeden hesap sorulsun istiyoruz. FETÖ, kirli emelleriyle birlikte tümüyle bertaraf edilsin istiyoruz." dedi.

Yargıdan da darbecilere ve onların destekçilerine en ağır cezayı vermelerini isteyen Karaman, yargının milletin vicdanını rahatlatmasını beklediklerini dile getirdi.

Öte yandan konuşmalar, zaman zaman vatandaşların "idam isteriz" sloganlarıyla kesildi. Konuşmanın ardından, şehitlerin adı tek tek okundu.

Muhabir: Serdar Açıl-Ertuğrul Subaşı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın