Politika

AK Parti'de gençleşme süreci

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yönetimde genç isimlere fırsat verilmesi talimatı üzerine AK Parti Kadın Kolları Başkanlığınca, devam eden kongre süreci kapsamında 3 ilde 30 yaş altında isimlere kadın kolları il başkanlığı görevi verildi.

16.12.2017 - Güncelleme : 16.12.2017
AK Parti'de gençleşme süreci

Ankara

ANKARA-Aynur Ekiz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Gençlere öncelik verin" talimatı üzerine AK Parti Kadın Kolları Başkanlığınca yönetimde 30 yaş altındaki kadınlara görev verildi.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, kadın kollarında devam eden kongre sürecine ilişkin "Temel prensibimiz, yönetim kadrosunun üç katı kadar yönetime insan kaynağı oluşturmak." dedi.

Katılımcıların öz geçmişlerini aldıktan sonra birebir mülakat yaptıklarını aktaran Çam, il ve ilçeler için en uygun ekipleri seçmeye gayret ettiklerini söyledi.

Mevcut kadroda enerjileri yüksek, saha çalışmalarında başarılı isimler ile devam edeceklerini bildiren Çam, "Kongreler yenilenme ve tazelenme süreçleridir. Saha çalışmalarını çok iyi bilen, teşkilatta başarılı olmuş arkadaşlarımızdan saha ve teşkilat uzmanları adı altında farklı bir grup oluşturduk. Onun dışında, yönetim kadrolarımızda yer alacak yöneticilerimizi de mülakatlarla seçiyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla başlayan AK Parti'nin gençleşme hedefine işaret eden Çam sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kadın Kolları'nda da biz bu hedefi tutturmaya çalışıyoruz. Hem ana kademelerimize yüzde 30 kadın aday veriyoruz hem de gençlikten yetişmiş olan, 30 yaşını doldurmuş kızlarımızı da kendi yönetimimize alıyoruz. Bunun dışında il ve ilçelerimizde üniversitelerimizden yetişmiş 30 yaşın altında kızlarımızı ilçe başkanları ve il başkanları yapıyoruz. Şu ana kadar 3 ilimizde 30 yaşın altında, 28, 27 ve 26 yaşlarında 3 arkadaşımıza görev verdik. Seçilme yaşını 18'e indiren bir parti olarak biz de Kadın Kollarımızda gençlerimizin başarılı olması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Kırklareli, Kırıkkale ve Nevşehir'de son yaptığımız atamalarda 30 yaş altındaki kadınlarımıza da görevlerini verdik. Yönetimlerimizi de gençleştirerek, siyasete kadınları hazırlamak en büyük gayemiz."

Şu ana kadar 30 bin kişiyle birebir görüşmeler gerçekleştirdiklerini aktaran Çam, 222 kongreyi tamamladıklarını, 475'in üzerinde kongrenin planlamasını yaptıklarını söyledi. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.