Dolar
32.38
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,556.20
BTC/USDT
70,771.00
BIST 100
9,079.97
Politika

Bakan Albayrak: 15 Temmuz'da bu partinin kaderi ülkenin kaderiyle birleşti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, "15 Temmuz'da bu partinin kaderi, bu ülkenin kaderiyle birleşmiştir. Bu ülkenin bekasındaki en önemli yapı taşı bu partinin kadroları olmuştur." dedi.

Hakan Burak Altunöz  | 25.11.2017 - Güncelleme : 26.11.2017
Bakan Albayrak: 15 Temmuz'da bu partinin kaderi ülkenin kaderiyle birleşti

Trabzon

TRABZON

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile katıldığı AK Parti Dernekpazarı Olağan İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine önemli bir çıta koyduğunu söyledi.

O çıtayı yakalamak için çok ama çok çalışmak zorunda olduklarını bir an dahi unutmadıklarını ifade eden Albayrak, "Çünkü son 15 yılda Türkiye'nin nereden nereye geldiğini AK Parti'li olsun ya da olmasın yüreğinde vicdanı olan bir insan elini kalbine götürsün ve bir baksın. Desin ki (15 sene önce Türkiye neredeydi şimdi nerede.)" diye konuştu.

Albayrak, Türkiye'nin tarihi günlerden geçtiğine dikkati çekerek, ülkenin bulunduğu bölge ve dünyanın çok büyük krizlere gebe olduğu bir süreç yaşandığını anlattı.

Türkiye genelinde AK Parti'nin yüzlerce kongre düzenlediğini kaydeden Albayrak, "Sadece siyasi partinin kaderini mi oyluyoruz? Yerine bir ekip geliyor, diğeri gidiyor ya da mevcut ekip devam ediyor. 15 Temmuz'da bu partinin kaderi, bu ülkenin kaderiyle birleşmiştir. Bu ülkenin bekasındaki en önemli yapı taşı bu parti, bu partinin kadroları olmuştur. Bize düşen AK Parti siyasetinin ötesinde tüm Türkiye siyasetini kuşatacak bir dille sokağa çıkmak olmuştur. Eski ekip, yeni ekip, böyle bir şey yok." şeklinde konuştu.

"Gece gündüz çalışmamız lazım"

Albayrak, AK Parti'de siyasetin ötesinde bir siyaset olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bu siyaseten çıkan sonuç sadece 80 milyonun kaderini değil, 1,5 milyar Müslüman coğrafyasının kaderini de değil, tüm dünya mazlumlarının kaderini etkileyecek. O zaman AK Parti'de siyasetin ötesinde bir siyaset var. Burada seçilen kongredeki yeni ekip ve diğer ilçeler bitmedi görev. Bugün burada, yarın orada. Eğer bu dava ve bu istikamet Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bir davaysa bu bize düşen zerre dahi olsa onun omzundan yük almaktır. Eğer öyleyse 2019 çok büyük bir tarihi kırılmadır, gece gündüz çalışmamız lazım."

Konuşmaların ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, ilçede yaşayan engelli vatandaşlarca yapılan el sanatları ürünleri hediye edildi.

Kongreye, Albayrak ve Soylu'nun yanı sıra AK Parti Trabzon milletvekilleri Adnan Günnar, Ayşe Sula Köseoğlu ve Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ile çok sayıda partili katıldı.

Muhabir: Hakan Burak Altunöz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın