Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,562.40
BTC/USDT
70,303.00
BIST 100
9,079.97
Politika

Bakan Elvan'ı duygulandıran sürpriz

Kalkınma Bakanı Elvan, Mersin'deki okul ziyareti sırasında, bine yakın öğrencinin katıldığı söyleşi ve çocukluk dönemlerine ait fotoğrafların yer aldığı biyografi slaytıyla karşılaşınca duygulandı.

11.01.2018 - Güncelleme : 12.01.2018
Bakan Elvan'ı duygulandıran sürpriz Fotoğraf: AA/Sezgin Pancar

MERSİN

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin'deki okul ziyareti sırasında, bine yakın öğrencinin katıldığı söyleşi ve çocukluk dönemlerine ait fotoğrafların yer aldığı biyografi slaytıyla karşılaşınca duygulandı.

Elvan, Vali Ali İhsan Su ile birlikte merkez Yenişehir ilçesinde aynı yerde eğitim veren Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ile Yenişehir İmam Hatip Lisesi'ni gezdi.

İki sınıfın derslerine konuk olan ve programının bununla sınırlı olduğunu zanneden Elvan, konferans salonuna girdiğinde Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğünce elde edilen çocukluk ve gençlik dönemlerine ait fotoğraflar eşliğinde biyografisinin olduğu slayt ve kendisini dinlemek için çeşitli okullardan gelen yaklaşık bin öğrenci ile karşılaştı. Elvan, bu durum karşısında hem şaşırdı hem de duygulandı.

Elvan, konuşmasında, sürpriz karşısında duygulandığını belirterek, fotoğrafların bir kısmını kendisinin dahi unuttuğunu söyledi. Kariyerinde eşi Zeliha Elvan'ın da büyük emeğinin olduğunu kaydeden Bakan Elvan, her zaman destekçisinin eşi olduğunu aktardı.

Öğrencilere geleceğe yönelik hedeflerinin olmasını ve hayal kurmalarını öneren Elvan, "Zor şartlar altında büyüdük, imkanlarımız daha kısıtlıydı. Şimdi imkanlarınız çok daha gelişmiş durumda. Böyle bir süreçte başarılı olmak isteyen her genç, her öğrenci inandığı takdirde mutlaka başarılı olur." dedi.

"İngilizceyi radyodan öğrendim"

Öğrencilere ikinci bir dil öğrenmelerini tavsiye eden Elvan, şöyle konuştu:

"İngilizce öğrenmek istedim. Kursa gidecek param da imkanımız da yoktu. Üniversite döneminde küçük bir radyomuz vardı. Radyonun kısa dalgasında dinlediğimiz haberleri kaydederdim teybe. Onu da defalarca dinlerdim İngilizce öğrenebilmek için. Bakın radyonun kısa dalgasından BBC'nin haberlerini kaydetmeye çalışırdık. İmkanlarımız kötüydü ama bugün BBC, CNN, uluslararası birçok televizyon kanalı, İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça hangi dilde izlemek isterseniz izleme imkanına sahipsiniz. Dil öğrenme imkanına sahipsiniz. Türkçemiz güzel ve köklü bir dil ama sadece Türkçe ile kendi ana dilimizle yetinmeyelim."

Bakan Elvan, soru-cevap bölümünde bir öğrencinin "Türkiye'nin daha hızlı kalkınması için sizce neler değişmeli?" sorusu üzerine, kalkınma ve gelişmenin yegane kaynağının insan olduğunu, Türkiye'nin en önemli kaynağını kendinisi çok yönlü geliştiren gençlerin oluşturduğunu vurguladı.

"Kariyeriniz boyunca unutamadığınız ve en çok gurur duyduğunuz çalışmanız neydi?" şeklindeki soru üzerine de Elvan, şunları kaydetti:

"O kadar çok çalıştık, çalışma ürettik ki fakat şunu hiçbir zaman unutamıyorum, 2002 yılında sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde seçim beyannamesi hazırlama çalışmamız vardı. Zor şartlar altında gerçekten bu çalışmayı sürdürdük. Belki bugüne kadar hiç paylaşmadım ama AK Parti hükümeti kuruldu, hükümet programı hazırlanacak. Biz o gece Devlet Planlama Teşkilatında 3-4 arkadaş sabaha kadar bakanlarımızdan gelen metinleri de dikkate alarak hükümet programını hazırlamıştık. Programı sabah bitirmiştik. Heyecanlı bir süreci yaşamıştık. Daha sonra birçok projede imzamız, çalışmalarımız söz konusu ama o heyecanı hiç kesmemek gerekir."

Muhabir: Sezgin Pancar


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.