Dolar
32.32
Euro
34.93
Altın
2,212.18
ETH/USDT
3,601.20
BTC/USDT
71,263.00
BIST 100
9,055.40
Politika

Bakan Müezzinoğlu: Bundan sonra milli irade ne istiyorsa o olacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, 16 Nisan'daki halk oylamasına değinerek "Bu tarihi bir dönüşümdür. Bundan sonra milli irade ne istiyorsa o olacak. Birileri tuzak kuramayacak, ümük sıkamayacak" dedi.

26.02.2017 - Güncelleme : 26.02.2017
Bakan Müezzinoğlu: Bundan sonra milli irade ne istiyorsa o olacak

İSTANBUL

Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Rumeli Balkan Buluşması'na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kendilerine düşenin, geldikleri bölgelerdeki insanların sorunlarını unutmamak, oradakilere sahip çıkmak olduğunu söyledi.

Müezzinoğlu, CHP'lilere "Milletten korkuyorsunuz, milletin derdini paylaşmıyorsunuz, milletle beraber yürümüyorsunuz milletin değerleri umurunuzda değil." dediğini ifade ederek, onların yalnız masa başında nutuk çektiklerini, Balkanlar'daki sorunları bir gün dert edinmediklerini, oradakilerle ilgilenmediklerini savundu.

Dış güçlerin Türkiye'nin ilerlemesine, gelişmesine, istikrarına ve milli iradesine tuzak kuracak bir sistem getirdiklerini, ne zaman millet başını biraz yukarı kaldırsa ümüğünün sıkıldığını ifade eden Müezzinoğlu, AK Parti kuruluncaya kadar bunun büyük oranda başarıldığını söyledi.

Tuzaklara alkış tutanlar ve destek verenlerin milletten korkanlar olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, "Milletin iradesinden, değerlerinden korkanlardır. Onun için zaman zaman Cumhuriyet Halk Partisi'ni bu anlamda, bu cumhuriyetin kurucusuna yakışmayan tavırları dolayısıyla eleştiriyorum. Yine eleştiriyorum. Milletin sisteminin, millete gelmesinin önünü kesmeye çalıştı." dedi.

Müezzinoğlu, yeni bir döneme girildiğini ve bu dönemde "hayır" oyunu savunanların umut veren bir cümlesi bulunmadığını dile getirdi. Yeni sistemle ilk defa milli iradede ipin ucunun milletin eline geçeceğini vurgulayan Müezzinoğlu, şunları anlattı:

"Milletin yüzde 50'den fazlası ne diyorsa o olacak. Bunun karşısında nasıl durursun. Bunun daha iyi olmasıyla ilgili önerin varsa eyvallah başımızın üstünde yeri var. Bugüne kadar milletin sistemi değildi. Orduya farklı güç, Anayasa Mahkemesine farklı güç. Bu güçlerin hepsi milli iradenin üstünde. Ne zaman isterlerse milletin ümüğünü sıkacaklar ama onlara hiç kimse dokunmayacak. Yok kardeşim, millete kimse dokunmayacak. Bu tarihi bir dönüşümdür. Bundan sonra milli irade ne istiyorsa o olacak. Birileri tuzak kuramayacak, birileri ümük sıkamayacak. Bunlar şimdi hiç utanmadan, sıkılmadan 'hayır' deyin diye çalışıyor. Niye hayır? Senin tuzakların devam etsin diye mi, hayır. Efendim Tayyip Erdoğan diktatör olacakmış. Komik olma ya. Erdoğan belediye başkanlığından bugüne hep seçimle geldi. Sen milletin getirdiği Büyükşehir Belediye Başkanını şiir okudu diye görevinden alan diktatör anlayışsın."

"Milletin geleceğinin seçimidir"

Mehmet Müezzinoğlu, halk oylamasının bir siyasi parti değil, milletin gelecek seçimi olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile alakası olmadığını vurgulayarak, "Erdoğan fanidir, milletse bakidir." dedi.

Merdivenin basamaklarının istikrarlı bir şekilde çıkılması gerektiğini anlatan Müezzioğlu, bu basamakları milletten başka kimsenin sallamaması, basamaklara kimsenin milletin iradesinden başka birini koymaması gerektiğini aktardı.

Müezzinoğlu, millete karşı sorumlulukları olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Balkanlardaki insanlarımızın yanlarında daha güçlü Türkiye'yi görebilmesi, mazlum ve mağdur milletlerin geleceğe daha çok umutla ve güvenle bakabilmeleri için milletin güçlü iradesine, milletin güçlü iradesinin arkasında olan o güçlü lidere, liderliğe ihtiyacımız var. Bu günü gelir Recep Tayyip Erdoğan olur, cesareti varsa günü gelir Kemal Kılıçdaroğlu olur. Ama cesareti yoksa, güveni yoksa, milletle bütünleşemiyorsa, o zaman milleti korkutmayacaksın. Korkak olan, cesur olamayan sensin, milletle beraber yürüyemeyen sensin. Milleti niye korkutuyorsun? 'O ne güzel bana yüzde 25, 24 yetiyor. Ben ana muhalefet partisiyim, hem iş yapmam gerekmiyor hem de bol bol konuşarak burada krallığımı sürdürüyorum.' Yok öyle yağma. Bundan sonra meydana çıkan, yüreğini koyan, alın terini döken, millete hizmet edecek. Yoksa 'Bana yüzde 13, yüzde 23 yetiyor, AK Parti yüzde 40-41'lere inerse, biz de koalisyon kurarız, aramızda başbakanlığı da dönüşümlü olarak alırız.' Ne güzel ya. Artık devir değişti."

Müezzinoğlu, daha büyük ve güçlü bir Türkiye için parti ve siyasi tercihleri, yaşam felsefeleri farklı olanların, 'hayır' diyenlerin tuzaklarına dikkat etmesi, milletin kaderine sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

Muhabir:Hanife Sevinç

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.