Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,219.03
ETH/USDT
3,575.20
BTC/USDT
70,838.00
BIST 100
9,079.97
Politika

Başbakan Davutoğlu: Hiçbir zaman hiçbir kesimi ihmal etmeyeceğiz

Başbakan Davutoğlu, "Muhalefet partilerimize oy vermiş yüzde 50,5 toplum kesimimizin de hükümetiyiz. Hiçbir zaman, hiçbir kesimi ihmal etmeyeceğiz. Olumlu öneriye kulaklarımızı tıkamayacağız" dedi.

Kubilay Çelik  | 30.11.2015 - Güncelleme : 01.12.2015
Başbakan Davutoğlu: Hiçbir zaman hiçbir kesimi ihmal etmeyeceğiz

TBMM

TBMM

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 64. Hükümet'in TBMM Genel Kurulu'nda güvenoyu almasının ardından kürsüye gelerek teşekkür konuşması yaptı. 

Davutoğlu, "Bir şekilde diğer partilere, muhalefet partilerimize oy vermiş olan yüzde 50,5 toplum kesimimizin de hükümetiyiz ve onların sesi her zaman kulağımızda, yüreğimizde olacak. Hiçbir zaman, hiçbir kesimi ihmal etmeyeceğiz. Hiçbir yerden gelen hiçbir olumlu öneriye kulaklarımızı tıkamayacağız. Herkesi dinleyeceğiz" dedi.

"Aldığımız oy oranı yüzde 49,5'tur ama şu andan itibaren bütün milletimizin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve hükümetiyiz" ifadelerini kullanan Davutoğlu, "Şu teminatı da ifade etmek istiyorum; bir şekilde başka partilere, muhalefet partilerimize oy vermiş olan toplum kesimimizin de hükümetiyiz. Onların sesi her zaman kulağımızda, yüreğimizde olacak" şeklinde konuştu.

Türkiye-AB Zirvesi

Türkiye-AB Zirvesi'nde çok önemli görüşmeler yaptığını da aktaran Davutoğlu, yaklaşık 4 saat kapalı oturumda, Türkiye'nin AB sürecini ve önündeki engelleri, siyasi konuları, açılması gereken fasılları, vize muafiyetini, bölgedeki gelişmeleri, jeopolitik riskleri, küresel ekonomik politik meydan okumaları çok açık şekilde paylaştığını anlattı.

Davutoğlu, "İnşallah 50-60 yıllık özlem sona erecek ve bütün Avrupa ülkelerine vize muafiyetiyle gidiş imkanı en geç ekimde gerçekleşmiş olacak" dedi.

Hiç kimsenin, Türkiye'nin bütün mültecileri ülkesinde  barındıran  açık hava hapishanesi, mülteciler diyarı haline gelmesini beklememesi gerektiğini vurgulayan Davutoğlu, böyle bir şeyin söz konusu olmayacağını, ancak kendilerine sığınan kim olursa olsun, Türkiye'nin kapısına gelenin geri döndürülemeyeceğini kaydetti.

"Muhalefet eleştiriden önce empati yapmalı"

Başbakan Davutoğlu, muhalefetin eleştiriden önce empati yapmasını isteyerek, "Hava sahası ihlal edilmiş bir ülkenin başbakanı ya da hükümet üyesi olarak 'Buna müsamaha gösterir miydik?' diye düşündükten sonra eleştirin. O zaman hep beraber göreceğiz ki bu ülkenin kaderi söz konusu olduğunda, milli onurunu temsil eden hususlar söz konusu olduğunda hep beraber ortak bir tavırda çok rahat buluşabileceğiz" şeklinde konuştu.

Muhabir: Seval Güler, Meltem Öztürk

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın