Politika

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Cizre ve Sur'da titiz bir çalışma sürdürülüyor

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Hem Cizre'de hem Sur'da çember darala darala belli bir noktaya geldi. Son derece dikkatli, son derece titiz bir çalışma sürdürülüyor. En kısa zamanda da biter" dedi.

Hatice Özdemir  | 05.02.2016 - Güncelleme : 06.02.2016
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Cizre ve Sur'da titiz bir çalışma sürdürülüyor Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Mardin ziyaretine katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Yeşilli ilçesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Fotoğraf:AA/Emin Sansar

Ankara

MARDİN

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Hem Cizre'de hem Sur'da çember darala darala belli bir noktaya geldi. Artık son kadroların kaldığını güvenlik kuvvetlerimiz tahmin ediyor. Ama muhtemelen şu anda orada kalanlar daha tecrübeli diyebileceğimiz terörist kadrolar. Onun için son derece dikkatli, son derece titiz bir çalışma sürdürülüyor. En kısa zamanda da biter" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Mardin ziyaretine katılan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Yeşilli ilçesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cizre'de uzunca bir süredir devam eden çukur meselesinin, millete ne kadar çok zarar verdiğinin herkes tarafından görüldüğünü belirten Kurtulmuş, operasyonların ne zaman biteceği konusunda tarih vermenin mümkün olmadığını bildirdi.

Kurtulmuş, "Yazıktır, günahtır bu millete. Bu çukurlarla, bu hendeklerle, bu bombalarla, bu barikatlarla bu kadar eziyet yeter artık. Bunların biran evvel bitirilmesi gerekir. Bunun için de emniyet kuvvetlerimiz bütün gücüyle gayret sarf ediyorlar" diye konuştu.

Operasyonların en kısa sürede bitirilmesi temennisinde bulunan Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hem Cizre'de hem Sur'da çember darala darala belli bir noktaya geldi. Artık son kadroların kaldığını güvenlik kuvvetlerimiz tahmin ediyor. Ama muhtemelen şu anda orada kalanlar daha tecrübeli diyebileceğimiz terörist kadrolar. Onun için son derece dikkatli, son derece titiz bir çalışma sürdürülüyor. En kısa zamanda da biter. İşte görüyorsunuz bu tür çukurların, barikatların, ortaya koymuş olduğu ağır bir tahribat var. İlla çatışma olması gerekmiyor, işte gördüğünüz olay ve benzeri olaylarla halka zaten hayat zindan ediliyor. Biran evvel bu işler biter inşallah."

Cizre'de, Silopi'de, Sur'da çok önemli mücadele verildiğini vurgulayan Kurtulmuş, terör saldırıları nedeniyle zarar gören ve evlerini terk etmek zorunda kalan ailelere yapılan kira yardımına değindi.

Kurtulmuş, konuyla ilgili ana hatların Başbakan Davutoğlu tarafından aktarıldığına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Sur'dan, Silopi'den başka yerlerden göç etmek, başka yerlere gitmek mecburiyetinde kalan insanların bir kısmı akrabalarının, eşinin dostunun yanında kalıyor. Bir kısmı da gidecek yeri yok, onlara da kira yardımı... Bir kısmı da biliyorsunuz Sur'dakiler, Sur'daki otellerde ikamet ediyorlar. Bununla ilgili olarak kaymakamlıklarımız ve valiliklerimiz yetkilendirilmiştir. Aileler bu anlamda bir kira durumuyla karşı karşıya kalırlarsa bunlar karşılanacaktır. Sabit bir miktar ile bunlar karşılanacaktır. Şu anda bin lira veriliyor ama önümüzdeki günlerde artabilir, azalabilir, mühim olan vatandaşımızın açta ve açıkta kalmamasıdır. Vatandaşımızın başını sokacağı, sığınacağı bir yerin olmasıdır. Bunun için ilgili mülki idari amirler gerekli çalışmayı yapıyor."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu: Her ailenin bir sosyal danışmanı var

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu da gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede her ailenin sosyal bir danışmanı olduğunu belirtti.

Sahada psikolog, sosyolog ve sosyal hizmet uzmanlarının görev yaptığına dikkati çeken Ramazanoğlu, aile hekimliği sistemi şeklinde rehabilitasyon ve psikoterapilerin devam ettiğine işaret etti.

Ramazanoğlu, evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşların bir kısmının otellerde, bir kısmının ise kamu kurumların misafirhanelerinde konakladığını vurgulayarak, ev tutan insanlara da ihtiyaçlarına göre yardım yapıldığını, kira yardımında bulunulduğunu kaydetti.

Muhabir: Hatice Özdemir

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın