Dolar
32.39
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,538.20
BTC/USDT
70,147.00
BIST 100
9,095.84
Politika

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Türkiye iyi niyetini ciddiyetle ortaya koymuştur

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "AB ile varılan mutabakat çerçevesinde atılması gereken adımların önemli bir kısmı atılmıştır. Türkiye iyi niyetini, bu konuda samimi olduğunu ciddiyetle ortaya koymuştur." dedi.

Ilkay Guder  | 04.05.2016 - Güncelleme : 04.05.2016
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Türkiye iyi niyetini ciddiyetle ortaya koymuştur Fotoğraf: AA/Ahmet Bolat

Ankara

ANKARA

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Akşemseddin Bedesteni'nde Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından düzenlenen "Ankara'yı Seviyorum" kampanyası açılış töreninde, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

AB vize muafiyeti için tavsiye kararının açıklanacağının hatırlatılması üzerine Kurtulmuş, Türkiye'nin son derece samimi ve iyi niyetli bir şekilde vize serbestisi konusundaki reform adımlarını büyük bir hızla gerçekleştirmeye çalıştığını söyledi.

Kurtulmuş, sürecin parlamentoda beklenen hıza kavuşamadığını, çünkü muhalefetin zaman zaman engellemeleriyle karşılaşıldığını belirterek, "Sonuçta büyük oranda Avrupa Birliği ile varılan mutabakat çerçevesindeki atılması gereken adımların önemli bir kısmı atılmıştır. Türkiye iyi niyetini, bu konuda samimi olduğunu ciddiyetle ortaya koymuştur. Bu konuyu rahatlıkla aşabileceğimizi ümit ediyorum." diye konuştu.

"Sadece yorumlar üzerinden hareket etmeyiz"

"ABD'ye istihbarat verilmesine rağmen DAEŞ hedeflerini vurmadığı" yönündeki iddiaların sorulması üzerine Kurtulmuş, çok önemli ve kritik bir süreçten geçildiğini, bu yüzden de birtakım teyit edilmemiş haberlere istinat ederek, bazı yorumların yapılmaması gerektiğini belirtti.

Kurtulmuş, "Dünyanın her yerinde bir uluslararası koordinasyona ihtiyaç var. Her olay, her karşılaştığımız terör saldırısı da bize bunu bir kere daha ortaya koyuyor. Dolayısıyla biz sadece yorumlar üzerinden hareket etmeyiz. Her zaman söylediğimiz ilkemizi bir kere daha tekrar ederiz." ifadelerini kullandı.

 "Algı operasyonlarını sürdürüyorlar"

20 Temmuz 2015'ten itibaren son derece sistematik, içeriden ve dışarıdan destekleri bulunan bir terör saldırısıyla karşı karşıya kalındığını söyleyen Kurtulmuş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Her gün Türkiye'nin aleyhine negatif kampanyaları sistematik bir şekilde sürdürenler de var. Terör bu anlamda bir kampanya olduğu gibi en az onun kadar sinsi, en az onun kadar tehlikeli olan bir başka kampanya da, Türkiye'nin aleyhine içeride ve dışarıda oluşturulmaya çalışılan algı operasyonları ve kampanyalarıdır."

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Zaman zaman üstün medya gücünü kullanarak, zaman zaman üstün fitne kabiliyetlerini kullanarak, zaman zaman birtakım dedikodu müesseselerini kullanarak Türkiye'ye karşı algı operasyonlarını sürdürüyorlar." dedi.

 "Çok ciddi iddiaları barındıran bir soruşturma yürütülüyor"

Kurtulmuş, sahte reçeteyle terör örgütlerine ilaç gönderilmesi hakkındaki soruşturmaya ilişkin soruya ise "Çok ciddi iddiaları barındıran bir soruşturma yürütülüyor. Bu söylediğiniz konu dahil olmak üzere soruşturma safhasında mümkün, muhtemel olan her türlü veri üzerinde titizlikle çalışılıyor. Soruşturma aydınlatılacak, gerçek neyse ortaya konulacaktır." yanıtını verdi.

Muhabir: İlkay Güder

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın