Dolar
32.37
Euro
35.04
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,540.00
BTC/USDT
70,103.00
BIST 100
9,113.82
Politika

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Türkiye'ye gelebilecek terör tehdidi bütünüyle ortadan kaldırılacak

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin, "İnşallah 5 bin kilometre karelik alan terör örgütlerinden temizlenecek. Oradan Türkiye'ye gelebilecek olan terör tehdidi bütünüyle ortadan kaldırılacaktır." dedi.

Yunus Okur  | 28.10.2016 - Güncelleme : 29.10.2016
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Türkiye'ye gelebilecek terör tehdidi bütünüyle ortadan kaldırılacak

Erzurum

ERZURUM

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Erzurum'dan yayın yapan Kardelen TV'de katıldığı programda, geçen yıl temmuz ayından itibaren PKK'nın şehir yapılanmalarını da devreye sokarak Doğu ve Güney Doğu'da bölge halkına zulmettiğini anımsattı.

HDP'li ve DBP'li siyasilerin 'baş kaldırı' çağrıları yaptığını anımsatan Kurtulmuş, vatandaşların özerklik ilanıyla ilgili toplantılara ve gösterilere çağrıldığına dikkati çekti.

Çağrılara vatandaşların ilgi göstermediğini ve çok az sayıda kişinin katıldığını ifade eden Kurtulmuş, "Yani bu kadar çok oy almış olmalarına rağmen, artık halkın onları desteklemediği açıkça görülmektedir. Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan Kürt kardeşlerimiz, açıkçası terör örgütünden illallah ettiğini ortaya net bir şekilde koyuyor. Terör örgütü ve örgütünün gölgesinde siyaset yapan siyasetçilere de prim vermeyeceğini ortaya koyuyor. Terörden bıktığını, terörün kendi hayatlarını çekilmez hale getirdiğini bu sessiz duruşuyla ilan ediyor. Bölge halkı bu sesiz duruşuyla teröre lanet ediyor." diye konuştu.

"Halkın gösterilere katılmaması siyasi bir mesajdır"

HDP'yi terörün gölgesinde siyaset yapmamaları konusunda uyardıklarını dile getiren Kurtulmuş, "Dedik ki bu halk sizi parlementoya, Meclise gönderdi, belediye başkanı olarak seçti. Bu kadar oy almış partinin varlığı aslında demokratik siyaset alanında kalırsanız, bu hem bölge halkının yararına hem de Türkiye'nin yararına olur. İçerisinde belki zaman zaman kıskaçtan kurtulmak isteyen oldu. Ama genelde baktığınız zaman silahların, bombaların gölgesinden kendilerini kurtaramadılar. Şimdi kendi seçmenleri bu anlamda onlara manifesto uygulamıştır. Halkın bu gösterilere katılmaması siyasi bir mesajdır." ifadelerini kullandı.

Doğu ve Güneydoğu'da aşiretlerin bir araya gelerek devletin yanında ve terörün karşısında olduklarını ifade ettiğini aktaran Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Van'da, Batman'da, bir çok şehrimizde insanlar ellerinde Türk bayraklarıyla teröre karşı lanet okuyor, gösteriler yapıyor. Bütün bunlar bölge halkımızın terör baskısından kurtulmakta olduğunu gösteriyor. Güvenlik kuvvetlerimiz tüm duruma vaziyet ettikçe, Türkiye içeride ve dışarıda terör örgütünün gücünü kırdıkça, bölge halkımızın da gerçekten mili birlik ve beraberliğin bir parçası haline geldiği görülüyor. Bu ülkenin esas sahiplerinden olarak Türkiye'nin geleceğini sahiplendikleri görülüyor. Bu çok önemli bir gelişmedir. Umut ediyorum ki tamamıyla örgüt artık Türkiye'de hareketsiz hale getirilir ve halkımız çok daha bir rahat nefes almış olur."

Gaziantep'teki bombalı saldırı bardağın taştığı noktaydı

Kurtulmuş, Gaziantep'te bir düğünde meydana gelen ve 56 vatandaşın hayatını kaybettiği saldırıyı hatırlatarak, Fırat Kalkanı Harekatı'na değindi.

"Türkiye için bardağın taştığı nokta orasıdır." diyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Ondan sonra ilgili bütün taraflara haber vererek, 'Biz bu operasyonu yapıyoruz. Türkiye sınırlarını terör örgütlerinden temizleyeceğiz. Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlayacağız. Ayrıca oralardan gelebilecek terörist saldırıları yerinden önlemek için operasyonu başlatıyoruz' dedik. O operasyon ağırlıklı olarak Özgür Suriye Ordusunun (ÖSO) yapmış olduğu operasyondur. Türkiye olarak biz lojistik destek veriyoruz. Toplarımız, uçaklarımızla destek verip sahaları temizleyerek ÖSO'nun ilerlemesini temin ediyoruz. Başarılı gidiyor. İnşallah 5 bin kilometre karelik alan, terör örgütlerinden temizlenerek güvenli bölge haline getirilecek. Oradan Türkiye'ye gelebilecek olan terör tehdidi bütünüyle ortadan kaldırılacaktır."

FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi

Kurtulmuş, artık dünyada 47 ülkenin FETÖ'yü terör örgütü ilan ettiğini anlattı.

"Bütün dünyada da böyle networklarını geliştirdiler." diyen Kurtulmuş, şu görüşleri paylaştı:

"Şimdi bakın, sadece geçtiğimiz hafta birisi Körfez İşbirliği Teşkilatı, birisi İslam İşbirliği Teşkilatı, FETÖ'yü terör örgütü ilan etti. Şu ana kadar 47 ülke de terör örgütü olarak ilan etti. Amerika, şimdiye kadar şöyle, böyle diyordu. Adalet Bakanımızın ziyaretiyle yeni bir sayfaya gidildi. Bu adamı bize vermeniz lazım, aramızdaki anlaşma gereğince, vermiyorsanız da bu adamın bize zarar vermesini önlemek amacıyla hala orada abur cubur konuşmalarını önlemek için onu izole edin ve geçici tutuklayın. Şimdi, dün bu dosya gitti ve inşallah en kısa süre içinde hiç olmazsa bulunduğu yerde geçici tutuklama talebinin gerçekleşeceğini umut ediyoruz."

"FETÖ dini olarak sapık bir gruptur"

Diyanetten sorumlu Başbakan Yardımcısı olduğunu anımsatan Kurtulmuş, "FETÖ dini olarak sapık bir gruptur ama sadece dini olarak bir sapık grup değildir. Bu dini sapkınlık üzerinde askeri bir darbeyle totaliter bir rejim inşa etmek isteyen bir cani çetesidir." dedi.

Kurtulmuş, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Şimdi bu grubun, bu adamın gerçekten dini bakımdan yanlış olduğunu söylemek için bunları beklemeye gerek yoktu. Diyanet ve ilahiyat camiamız yıllardır yapmış olduğu bir sürü yanlış beyanatı esas alıp 'Bunlar dinen doğru değildir.' diye kamuoyunu aydınlatabilirdi. Burada bir eksiklik olduğunu gerçekten söylememiz lazım. Örnek olsun diye söylüyorum. Adam kalktı, dedi ki: 'Kardeşim, Cebrail gelse (hatırlayın, 28 Şubat sürecinde söylediği söz), Bana dese ki şunu bunu ve şu partiyi destekle, haydi oradan sen kim oluyorsun diye onu kovarım, dediklerine itibar etmem.' Hiçbir hoca efendi kalkıp demedi ki: 'Yav sen kimsin ki Cebrail kalksın, sana gelsin.' 

Cebrail'i adam kendi risalet makamında görüyor. Ya Hazreti Peygamber ile Hazreti Cebrail'in işi bitti ve Cebrail daha hiçbir kula görünmeyecek. Sen kimsin de böyle bir iddia içerisinde bulunuyorsun? Kaldı ki haşa sana Cebrail gelecek, bir şey söyleyecek, sen onu reddedeceksin, böyle bir paranoya. Tam bir mezhebik paranoya. Bunların söylenmesi gerekmez mi?"

Muhabir: Yunus Okur, Hadi Şengül

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın