Politika

Başbakan Yardımcısı Şimşek: Türkiye büyümeye devam ediyor

Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Ülkemiz, üretim, yatırım yapmaya ve büyümeye devam ediyor. Batı ve Avrupa ile de arayı kapatıyor." dedi.

18.11.2017 - Güncelleme : 18.11.2017
Başbakan Yardımcısı Şimşek: Türkiye büyümeye devam ediyor Fotoğraf: AA/Kerem Kocalar

GAZİANTEP

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep'in merkez Şahinbey ilçesindeki bir parkın açılışında yaptığı konuşmada, çevre ülkelerdeki sıkıntıların yansımaları ve terör ve hain darbe girişiminin etkilerinin geride bırakılacağını söyledi. 

Türkiye'nin yaşadığı büyük şoklara rağmen ekonomi başta olmak üzere her alanda çok büyük başarılar kaydettiğini dile getiren Şimşek, şöyle devam etti:

"Türkiye, 1923-2002 döneminde yıllık yaklaşık yüzde 4,7 büyümüş. Ortadoğu'daki kaosu, küresel krizi kapsayan 2003-2016 döneminde ise ortalama yüzde 5,6 büyüdü. Bu, kıta büyüklüğünde Çin ve Hindistan'dan sonra en güçlü büyüme performansıdır. Ülkemiz, üretim, yatırım yapmaya ve büyümeye devam ediyor. Batı ve Avrupa ile de arayı kapatıyor."

"Türkiye yanlış yapmadı"

"Son zamanlarda batıda yapılan birçok analiz... neredeyse şunu ima ediyorlar; biz herşeyi denedik başarılı olamadık, şimdi ekonomik..." ifadesini kullanan Şimşek, şunları söyledi:

"Ekonomi alanında şimdi Türkiye'ye karşı bir çaba ve provokasyon içindeler. Son birkaç aydır birçok mesnetsiz haberle Türkiye piyasaları üzerinde oyunlar oynanmaya çalışılıyor. Yani son dönemlerde piyasalardaki hareketlilik, liradaki değer kaybı, önemli ölçüde bu şekilde üretilen haberler ve provokasyonlarla ilişkilidir. 'Türkiye'ye yaptırımlar gelecek, şöyle olacak, böyle olacak.' deniliyor. Allah'ın izniyle Türkiye yanlış yapmadı."

Terörle mücadelede

Ülkedeki büyümenin hemen her alanda kendisini hissettirdiğini anlatan Şimşek, şunları kaydetti:

"Aslında Türkiye'nin üzerinde bu kadar oyun oynanmasa, enerjisi, kaynakları terörle mücadeleye gitmek zorunda kalmasaydı, Türkiye çok daha hızlı ilerleyecekti. Terörle mücadelede hiçbir dönem olmadığı kadar etkin, proaktif bir çaba içindeyiz. Ortada da başarı var. Biz Türkiye'deki tüm farklılıkları zenginlik, herkesi eşit birinci sınıf vatandaş olarak görüyoruz. Türkiye'de tüm kardeşlerimizin hukukunu en güçlü şekilde koruyoruz. Dolayısıyla terörün hiçbir bahanesi yok. Maalesef terörün kaynağı dışarıdadır. Çünkü görüyoruz ki terör eylemlerine bulaşanların patronları da dışarıdadır. Eğer iddia ettikleri gibi terör grupları, Türkiye'de daha çok demokrasi, hak ve özgürlük, adalet, kalkınma, eşit paylaşım talebiyle geliyor olsalardı, 2002 yılından bu yana Türkiye tüm bu başlıklarda ilerlemiştir. Eğer öyle olsaydı terörün kalmaması, silahların gömülmesi gerekiyordu. Biz içeriden ve dışarıdan gelen tehditlere sizlerin güçlü desteğiyle karşı koyuyoruz."

Muhabir: Kerem Kocalar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın