Politika

Başbakan Yıldırım, UETD heyetini kabul etti

Başbakan Yıldırım, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) heyetini kabulünde, AB içinde Türkiye'nin en büyük ticari ortağı olan Almanya ile üst düzeyli diyaloğu sürdürmeye önem verdiklerini söyledi.

27.09.2016 - Güncelleme : 27.09.2016
Başbakan Yıldırım, UETD heyetini kabul etti

ANKARA

Başbakan Binali Yıldırım, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) heyetini kabulünde, Avrupa Birliği (AB) içinde Türkiye'nin en büyük ticari ortağı olan Almanya ile üst düzeyli diyaloğu sürdürmeye önem verdiklerini söyledi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Yıldırım, UETD Başkanı ve yönetiminin yanı sıra UETD'nin organizasyonuyla Türkiye'de bulunan Alman gazeteci, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve siyasetçilerden oluşan heyeti kabul etti.

Zaman zaman yanlış anlaşılmalar olsa da müttefik iki ülke arasında olumlu bir ilişki seyrettiğini belirten Yıldırım, AB içinde Türkiye'nin en büyük ticari ortağı olan Almanya ile üst düzeyli diyaloğu sürdürmeye önem verdiklerini belirtti.

Yıldırım, 15 Temmuz'da Türkiye'de yaşanan darbe girişiminin Türkiye demokrasisini ve hükümetini hedef alan kanlı bir darbe girişimi olduğunu, bu girişimin Fetullah Gülen öncülüğündeki FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirildiğini aktardı.

Başbakan Yıldırım, FETÖ'nün insanların öldürülmesine sebep olmasına rağmen Alman yazılı ve görsel medyasında kendine yer bulabildiğinin altını çizdi ve bu durumun Türk milletini ciddi derecede rencide ettiğini vurguladı. 79 milyon Türk milletinin Alman milletiyle müttefik olduğunu belirten Yıldırım, böylesine köklü bir ilişkinin bu terör örgütü sebebiyle zarar görmemesi gerektiğini kaydetti.

Almanya'da yaşayan 3,5 milyon soydaşın Almanya ile ilişkilerde çok önemli bir etken olduğuna dikkati çeken Yıldırım, soydaşların Almanya'da ticari, siyasi ve kültürel alanlarda kayda değer varlık göstermeye başladıklarını dile getirdi.

Kabulde, ayrıca Suriyeli göçmenlerin durumu, Almanya'daki Türk karşıtlığı konuları ele alındı, Almanya'daki sivil toplum kuruluşları ve medyadan, ırkçı yaklaşımlar ile İslamofobi konularında daha hassas bir tavır sergilemelerini bekledikleri ifade edildi.

Muhabir: Mümin Altaş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın