Politika

Başbakan Yıldırım'dan 'Temelimiz Çanakkale' mesajı

Başbakan Yıldırım, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla hazırlanan videoyu, sosyal medya hesabından paylaştı.

Sinan Uslu  | 19.03.2017 - Güncelleme : 19.03.2017
Başbakan Yıldırım'dan 'Temelimiz Çanakkale' mesajı

Ankara

ANKARA

"Temelimiz Çanakkale" başlıklı video klip, Başbakan Binali Yıldırım'ın sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

Çanakkale Savaşı ile 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananların bir arada yansıtıldığı video, "Tarihte bazı zaferler vardır, işte o anlarda bir millet, kim olduğunu gösterir." mesajıyla başlıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın, 15 Temmuz gecesi canlı yayında darbe girişimine tepki göstererek, halkı meydanlara davet ettiği görüntülerin yer aldığı videoda, şunlar mesajlar aktarılıyor:

"Biz garbın afakını çelik zırhlı duvar sardığında, iman dolu göğsü gibi serhaddi olanlarız. Türk'ü Kürt'ü, Sünni'si Alevi'si, zengini fakiriyle bir olanlarız, diri olanlarız. Biz milletin iradesini bir avuç işgalciye çiğnetmeyenleriz. Süngüyle hücuma kalkan, tanklara 'Dur' diyebilen ve artık savaş meydanlarında kazandıklarını masada kaybetmeyenleriz. Biz 18 Mart şafağında da 15 Temmuz gecesinde de 'Evet, biz hep beraber Türkiye'yiz.' diyenleriz."

Bir dakikalık klip, "Temelimiz sağlam, temelimiz güçlü, temelimiz Çanakkale." vurgusuyla sona eriyor.

Muhabir: Sinan Uslu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.