Dolar
32.37
Euro
34.95
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,527.30
BTC/USDT
69,847.00
BIST 100
9,089.79
Politika

'Başkanlık sisteminden önce Siyasi Partiler Kanunu değiştirilmeli'

Yüce Diriliş Partisi Genel Başkanı Karakoç,"Başkanlık sistemi ve yeni anayasa konularından önce, Siyasi Partiler Kanunu'nun değiştirilerek, her türlü fikir partisinin kurulmasına imkan verilmesi gerekiyor" dedi.

Enes Duran  | 29.05.2016 - Güncelleme : 29.05.2016
'Başkanlık sisteminden önce Siyasi Partiler Kanunu değiştirilmeli'

Ankara

ANKARA

Yüce Diriliş Partisi Genel Başkanı Sezai Karakoç, "Başkanlık sistemi ve yeni anayasa konularından önce, Siyasi Partiler Kanunu'nun değiştirilerek, her türlü fikir partisinin kurulmasına imkan verilmesinin gerekliliği üzerinde ısrarla duruyorum. Ama ne yazık ki, bu konuda bir ilerleme mümkün olamamıştır." dedi.

Karakoç, Altındağ ilçesi Hamamönü semtinde düzenlenen Yüce Diriliş Partisi 3. Olağan Büyük Kongresi'nde yaptığı konuşmada, gelinen süreçte parti olarak çok mesafe alamadıklarını ancak fikir ve duruşlarından da asla taviz vermediklerini bildirdi.

Ülke ve milletin, içeride ve dışarıda yaşanan olaylar nedeniyle ağır bir baskıya maruz kaldığını savunan Karakoç, çekirdek halinde olsalar da geleceği güven altına almak, kalıcı kurtuluş ve diriliş atılımını gerçekleştirmek amacına, programına ve planına sahip bir hareket olduklarına değindi.

Karakoç, Türkiye'nin mevcut siyasi yapısından dolayı genişleme imkanı bulamadıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Başkanlık sistemi ve yeni anayasa konularından önce, Siyasi Partiler Kanunu'nun değiştirilerek, her türlü fikir partisinin kurulmasına imkan verilmesinin gerekliliği üzerinde ısrarla duruyorum. Ama ne yazık ki bu konuda bir ilerleme mümkün olamamıştır. Eylemleri kanun dairesinde takip etmek gerekir. Fikirler hür, eylemler kanun dairesinde yapılabilir. Ama fikirlere sınır yoktur. Biz ise bugüne kadar, 60 yıllık çok partili dönemde hep fikirleri bağladık, fikirler hala zincirlerle bağlıdır."

Konuşmaların ardından yapılan oylamada, mevcut 64 delegenin tamamının oyunu alan Karakoç, 3'üncü kez Yüce Diriliş Partisi Genel Başkanı oldu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın