Dolar
32.34
Euro
34.87
Altın
2,220.45
ETH/USDT
3,571.30
BTC/USDT
70,798.00
BIST 100
9,079.97
Politika

BBP Genel Başkanı Destici: CHP milletvekilinin sözü kabul edilebilir değildir

BBP Genel Başkanı Destici, "CHP milletvekilinin 15 Temmuz şehitlerimiz için 'Bunların katili devlettir' sözü kabul edilebilir değildir. Bu çok açık vicdansızlıktır. Bize göre bu kişi içindeki devlet düşmanlığını dışa vurmuştur." dedi.

09.08.2017 - Güncelleme : 09.08.2017
BBP Genel Başkanı Destici: CHP milletvekilinin sözü kabul edilebilir değildir Fotoğraf: AA / Özlem Çetinceviz

ANKARA

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "CHP milletvekilinin 15 Temmuz şehitlerimiz için 'Bunların katili devlettir.' sözü kabul edilebilir, yenilir yutulur sözler değildir. Bu çok açık vicdansızlıktır. Bize göre bu kişi içindeki devlet düşmanlığını dışa vurmuştur." dedi.

Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, darbe girişimi davalarının devam ettiği süreçte bazı siyasetçilerin 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin "kontrollü darbe" ve "tiyatro" gibi sözler kullandığını hatırlatarak, bu sözlerin darbeciler için büyük malzeme oluşturduğunu ve onları cesaretlendirdiğini belirtti.

Bütün siyasetçilerin Meclis içinde ve dışında bu tür söylemlerden uzak durması ve darbecilere karşı hep birlikte mücadele etmesi gerektiğini vurgulayan Destici, "CHP milletvekilinin 15 Temmuz şehitlerimiz için 'Bunların katili devlettir.' sözü kabul edilebilir, yenilir yutulur değildir. Bu çok açık vicdansızlıktır. Bize göre bu kişi içindeki devlet düşmanlığını dışa vurmuştur." diye konuştu.

Destici, CHP yönetiminin milletten ve devletten özür dilemesi gerektiğinin ifade ederek, CHP iç disiplin kurulunun da bu sözü söyleyen milletvekili için gereğini yapması gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye'nin terörle mücadelesinin tüm hızıyla sürdüğünü ve neticelerinin de alındığını söyleyen Destici, doğudaki bölgelerin büyük oranda huzura kavuştuğunu ve şehir merkezlerinin büyük ölçüde teröristlerden temizlediğini dile getirdi. 

Bazı batılı çevreler ve uluslararası güçlerin Türkiye'nin terörle mücadelesinden büyük rahatsızlık duyduklarını ve teröristlere sahip çıktıklarını belirten Destici, Türkiye'nin bu alanda da kararlı şekilde mücadele ettiğini ve bunun sonuna kadar süreceğine inandıklarını ifade etti.

Destici, ABD'nin PYD/YPG'ye desteğinin ve ortak hareket etme tavrının sürdürmesinin kabul edilemez olduğunu söyleyerek, PYD/YPG'nin Suriye'nin kuzeyinde iyice kök salmadan bitirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

"Irak'ın kuzeyindeki referandum kararı bölgeyi germektedir"

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin eylül ayında bağımsızlık referandumu yapma kararının bölgeyi gerdiğine dikkati çeken Destici, Türkiye'nin bu kararı kabul etmesinin mümkün olmadığını dile getirdi.

O bölgede yaşayan Türkmenlerin referandum kararına sessiz kalmayacaklarının net olduğunu ifade eden Destici, şöyle konuştu:

"O bölge sadece Barzani, Talabani bölgesi değildir. Özellikle 'Kürt bölgesi değildir.' demiyorum. O bölgede yaşayan, Türkmen ve Araplarla iyi ilişkilerden, Irak'ın devlet bütünlüğünden yana olan Kürt kardeşlerimiz vardır. Yine o bölgede Barzani, Talabani unsurları kadar nüfusa sahip olan Türkmen, Arap kardeşlerimiz vardır. Dolayısıyla hiç kimse bir maceraya atılmamalıdır."

"Rusya ortak ordu grubu kararından vazgeçmelidir"

Rusya ve Ermenistan'ın ortak ordu grubu oluşturma kararının Türk kamuoyunda yeteri kadar ilgi görmediğini vurgulayan Destici, bu kararın ortaya çıkış nedenlerinin düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Mustafa Destici, Rusya'nın, Ermenistan ile ortak ordu grubu oluşturmaya ihtiyacı olmadığının altını çizerek, bu kararın Ermenistan'ın ihtiyacı doğrultusunda Azerbaycan ve Türkiye'ye karşı alındığını savundu.

Türkiye'nin olası bir müdahalede Azerbaycan'ın yanında olma sorumluluğunda olduğunu ifade eden Destici, Rusya'nın diplomasi yoluyla ortak ordu grubu kurma kararından vazgeçirilmesi gerektiğini kaydetti.

BBP Genel Başkanı Destici, Türkiye'nin kendi kararlarını, anayasasına göre milletinin tercihleriyle belirlediğini belirterek, Almanya başta olmak üzere bazı batılı ülkelerin bu kararlara karşı Türkiye'yi tecrit etme ve yaptırıma tabi tutma niyetlerinin kabul edilemez olduğunu sözlerine ekledi.

Muhabir: Ahmet Sertan Usul

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.