Politika

BBP Genel Başkanı Destici: Destici OHAL'i destekliyor' haberlerini anlamakta güçlük çekiyorum

BBP Genel Başkanı Destici, OHAL sürecine ilişkin, "Türkiye'nin OHAL sürecine ihtiyacı kalmamıştır. Ama biz bu kadar açık ve net olurken, 'Mustafa Destici OHAL'i destekliyor' haberlerini anlamakta güçlük çekiyorum." dedi.

24.05.2017 - Güncelleme : 24.05.2017
BBP Genel Başkanı Destici: Destici OHAL'i destekliyor' haberlerini anlamakta güçlük çekiyorum

ANKARA

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Sözcü ve Cumhuriyet gazeteleri soruşturmalarına ilişkin, "FETÖ, PKK veya başka terör örgütleriyle bağlantısı olanlar varsa soruşturma açılabilir. Ama bunun bütün gazeteye yansıtılmaması ve basın hürriyetine de dikkat edilerek soruşturmaların yapılması gerektiği düşüncesindeyiz." dedi.

Partisinin Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanı olmasından dolayı tebriklerini ileterek, kendisine, ailesine, parti teşkilatına ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.

Sözcü ve Cumhuriyet gazetelerine yönelik yürütülen soruşturmalara ilişkin olarak Destici, basın özgürlüğünden yana olduklarını fakat terör örgütünün propagandasını yapanlara karşı soruşturmaların yürütülebileceğini belirtti.

Destici, "Bazı basın yayın organları var ki, isimlerini bile anmak istemiyorum. Terör örgütlerinin propagandasını yapıyorlar. Adı yazar olan kişiler var ki onlar da terör örgütlerinin propagandasını yapıyor. Türkiye buna göz yumacak değil." diye konuştu.

"Türkiye'nin OHAL sürecine ihtiyacı kalmamıştır"

FETÖ Genelkurmay çatı davasında sanıkların ifadelerinde "darbe ile alakalı olmadıkları"nı söylemelerine ilişkin Destici, "Kim ne söylerse, söylesin 15 Temmuz FETÖ darbesini hep birlikte yaşadık. Darbeciler, emellerine ulaşmış olsaydı, Türkiye büyük bir felaketle yüz yüze kalacaktı. Belki şu an iç savaş yaşayan bir ülke konumunda olacaktık." dedi.

Darbe gecesi kimlerin darbeye karıştığının açık ve net bir şekilde kayıtlarda olduğunu, Özel Harekatı, Emniyet Genel Müdürlüğünü kimlerin bombaladığının bilindiğini vurgulayan Destici, hukuki süreçte sanıkların ifadelerinden ziyade şahitlerin ifadeleri ve görüntülerden hareket edileceğine dikkati çekti.

Destici, OHAL'in 3'üncü defa uzatılması kararının ardından, OHAL'in kaldırılmasını savunduklarına işaret ederek, "Türkiye'nin OHAL sürecine ihtiyacı kalmamıştır. Ama biz bu kadar açık ve net olurken, 'Mustafa Destici OHAL'i destekliyor' haberlerini anlamakta güçlük çekiyorum." eleştirisinde bulundu.

"İdam cezasıyla ilgili teklif hazırlanmalı"

Mustafa Destici, idam cezasının geri getirilmesinde kararlı olduklarının altını çizerek, "Artık beklemenin zamanı değil. İdam cezasının geri getirilmesi noktasında talep var. O zaman yapılması gereken nedir? MHP ile AK Parti, bizlerinde görüşünü alarak idam yasasıyla ilgili teklif metni hazırlamalı ve TBMM'ye götürülmelidir." diye konuştu.

21 Mayıs 1865'de Büyük Çerkez Sürgününde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Destici, "Rusya'nın Çerkes Soykırımı'nın kabul edilmesini, Çerkeslere bir özür borcu olduğunu ve dolayısıyla haklarının iade edilmesini istiyoruz." ifadesini kullandı.

Muhabir: Yasemin Kalyoncuoğlu


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.