Dolar
32.38
Euro
35.11
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,556.00
BTC/USDT
70,819.00
BIST 100
9,079.97
Politika

BBP Genel Başkanı Destici: NATO'da yaşanan kepazelik bir teknisyenin hatası olarak görülemez

BBP Genel Başkanı Destici, "NATO'da yaşanan kepazelik ortada. Bu yaşanan hadise bir teknisyenin hatası olarak görülemez. Sadece o teknisyeni görevden almakla ve Türkiye'den kuru bir özür dilemekle bunun üstü kapatılamaz" dedi.

Selçuk Kızıldağ  | 19.11.2017 - Güncelleme : 19.11.2017
BBP Genel Başkanı Destici: NATO'da yaşanan kepazelik bir teknisyenin hatası olarak görülemez

Eskisehir

ESKİŞEHİR

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "NATO'da yaşanan kepazelik ortada. Bu yaşanan hadise bir teknisyenin hatası olarak görülemez. Sadece o teknisyeni görevden almakla ve Türkiye'den kuru bir özür dilemekle bunun üstü kapatılamaz." dedi.

Eskişehir Basket'i desteklemek üzere kente gelen Destici, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, NATO tatbikatındaki "Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı" skandalını gerçekleştirenin kimliğinin açıklanması gerektiğini belirterek, bunun ülkemiz kamuoyunun hakkı olduğunu bildirdi.

"Bu teknisyen bir terör örgütü sempatizanı mı? İsmi, cismi nedir? diye soran Destici, şöyle konuştu:

"Şayet bu teknisyen terör örgütü üyesi ya da sempatizanı ise NATO'da nasıl çalışma imkanı bulabilmiş? NATO'da bunun gibi kaç tane terör örgütü üyesi ya da sempatizanı var? Bunların açıklanması lazım. NATO'da yaşanan kepazelik ortada. Bu yaşanan hadise bir teknisyenin hatası olarak görülemez. Sadece o teknisyeni görevden almakla ve Türkiye'den kuru bir özür dilemekle bunun üstü kapatılamaz."

"Seçim barajı sıfır olmalı"

Destici, seçime iki yıldan fazla süre olmasına rağmen 2019 seçimlerinin gündemden düşmediğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Her siyasinin ağzında seçim var. Öncelik seçim değil, yeni getirilen sisteme ayak uyduracak yeni bir siyasi yönetim biçimi. Ülkemiz hala 80 darbesi cuntacılarının belirlediği seçim kanununa göre hareket ediyor. Seçim barajı konuşuluyor ve yüzde 7, yüzde 5, yüzde 3 gibi rakamlar söyleniyor. Seçim barajı sıfır olmalı. Avrupa'da bir tane oy boşa gitmiyor. Ülkemizde milyonlarca oy boşa gidiyor. Vatandaşın tercihine saygı duyulmalı. Zaten yeni sistemle yönetimde istikrarda hiçbir sorun kalmayacak. Şimdi temsilde adaleti güçlendirmek lazım."

Muhabir: Selçuk Kızıldağ

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.