Politika

Bozdağ, dördüncü kez Adalet Bakanı

Adalet Bakanlığına 61. Hükümet'te 17-25 Aralık operasyonlarının ardından yapılan kabine revizyonunda getirilen, 62 ve 64. Hükümette yeniden Adalet Bakanı olan Bozdağ, yeni hükümette de görevine devam eden isimler arasında yer aldı.

24.05.2016 - Güncelleme : 24.05.2016
Bozdağ, dördüncü kez Adalet Bakanı

ANKARA

Adalet Bakanlığına, 61. Hükümet'te 17-25 Aralık operasyonlarının ardından yapılan kabine revizyonunda getirilen, 62 ve 64. Hükümet'te yeniden Adalet Bakanı olan Bozdağ, yeni hükümette de görevine devam eden isimler arasında yer aldı.

Evli ve 3 çocuk babası Bekir Bozdağ, Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde 1965'te çitfçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi.

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitiren Bozdağ, yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Anabilim Dalında tamamladı.

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan ve serbest avukatlık yapan Bozdağ, AK Parti'nin kurulmasıyla Yozgat'ta AK Parti İl Teşkilatının kurucuları arasında yer aldı.

AK Parti'den Yozgat Milletvekili seçilen Bekir Bozdağ, 61. Hükümet'te Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi.

Bozdağ, 61. Hükümet'te 17-25 Aralık operasyonlarının ardından 26 Aralık 2013'te gerçekleştirilen ve 9 bakanın kabine dışı kaldığı değişim sonunda, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olan Sadullah Ergin'in yerine Adalet Bakanı oldu.

Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan 62. Hükümette de Adalet Bakanı olarak görev aldı.

Anayasa gereği 7 Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri öncesi görevini müsteşar Kenan İpek'e devreden Bozdağ, 24 Kasım 2015'te açıklanan 64. Hükümet'te yeniden Adalet Bakanlığı görevine getirildi. Bekir Bozdağ, 65. Hükümet'te de görevine devam eden isimlerden oldu.

Muhabir:Aylin Sırıklı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.