Dolar
32.32
Euro
34.93
Altın
2,206.07
ETH/USDT
3,593.50
BTC/USDT
70,896.00
BIST 100
9,047.16
Politika

CHP Gençlik Kolları'nın yeni başkanı belli oldu

CHP Gençlik Kolları'nın 14. Olağan Genel Kurultayı'nda Gençlik Kolları Genel Başkanlığına 237 oy alan Emre Yılmaz seçildi.

07.02.2016 - Güncelleme : 07.02.2016
CHP Gençlik Kolları'nın yeni başkanı belli oldu Fotoğraf: AA/Gökhan Balcı

ANKARA

CHP Gençlik Kolları'nın 14. Olağan Genel Kurultayı'nda Gençlik Kolları Genel Başkanlığına 237 oy alan Emre Yılmaz seçildi.

Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapılan kurultayda, adaylar Ali Gökçek, Emre Yılmaz ve Ceyhun Sabahattin Sorguç'un listeleri yarıştı.

Oy verme işlemi öncesinde kurultayın yapıldığı salona gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, kurultaydan daha güçlenerek çıkacaklarına inandıklarını ifade etti. Torun, iktidar yolunun herkesin başarısından geçtiğine vurgu yaparak, partili gençlere, "Hiçbir zaman yılmayın. Mücadeleniz devam ettiği sürece bu partinin geleceği sizlersiniz" diye seslendi.

Kurultayda oy verme işlemine geçilmesinde geç kalınması zaman zaman delegeler tarafından alkışlarla protesto edildi. Adaylardan Ceyhun Sabahattin Sorguç listesini teslim etmekte geç kalması nedeniyle Divan Başkanı Besim Ünsaldı tarafından uyarıldı.

Listelerin teslim edilmesi ve kullanılacak zarfların mühürlenmesinden sonra oy verme işlemi başladı. Yaklaşık 1,5 saat süren oy verme işleminden sonra sayıma geçildi.

509 delegenin 7 sandıkta oy kullandığı kurultayda 237 oy alan Emre Yılmaz CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığına seçildi. Diğer adaylardan Ali Gökçek 164, Sabahattin Sorguç ise 108 oy aldı.

Emre Yılmaz, sonuçların açıklanmasının ardından delegelere teşekkür etti.

Kurultayı CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Ankara İl Başkanı Adnan Keskin de izledi.

CHP'nin yeni Gençlik Kolları Genel Başkanı Yılmaz'ın Mersin'de yaşadığı, maliye bölümünden mezun olduktan sonra Mersin Üniversitesinde yüksek lisans öğrencisi olarak öğrenimini sürdürdüğü öğrenildi. Yılmaz'ın daha önceden de CHP Mersin Yenişehir İlçe Gençlik Kolları yönetiminde yer aldığı bildirildi.

Muhabir: Kemal Karadağ

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın