Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,562.40
BTC/USDT
70,303.00
BIST 100
9,079.97
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: Başkan kim olursa olsun biz buna karşıyız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, anayasa değişikliğine ilişkin, "Başkan kim olursa olsun biz buna karşıyız. Kime verirseniz verin bu yetkiyi verdiğiniz insandan tek adam çıkar." dedi.

Emrah Gökmen  | 20.02.2017 - Güncelleme : 20.02.2017
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: Başkan kim olursa olsun biz buna karşıyız

Malatya

MALATYA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, anayasa değişikliğine ilişkin, "Başkan kim olursa olsun biz buna karşıyız. Kime verirseniz verin bu yetkiyi verdiğiniz insandan tek adam çıkar." dedi.

Ağbaba, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, Malatya'daki ziyaretlerine değindi. Önemli bir sürece girerken her kesimle bir araya geldiklerini ve düşüncelerini anlatmaya çalıştıklarını aktaran Ağbaba, bu ziyaretlerini sürdüreceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumartesi günü kentte geldiğini, yerel yönetimlerin imkanlarıyla bazı yerlere "evet" yazıldığını savunan Ağbaba, etkinlikleri olduğunda kendilerinin de belediyeye başvuracaklarını ve aynı yerlere yazı yazılmasını isteyeceklerini söyledi.

Anayasa değişikliğinde yasama, yürütme ve yargının tek bir kişiye verildiğini öne süren Ağbaba, "Biz söyledik, tekrar söylüyoruz. Bunu seçilecek kişi üzerinden tartışmıyoruz. Recep Tayyip Erdoğan üzerinden hiç tartışmıyoruz. Başkan kim olursa olsun, biz buna karşıyız. Kime verirseniz verin bu yetkiyi verdiğiniz insandan tek adam çıkar." dedi.

Muhabir: Emrah Gökmen

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın