Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: CHP'de olağanüstü kurultay istemek doğru değil

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, CHP'de olağan kurultay süreci başlamışken, olağanüstü kurultay istemenin doğru olmadığını belirterek, "6 ay içinde 2 kurultay yapmak ne Muharrem İnce'ye ne partiye ne de 'hayır'a fayda getirir." dedi.

09.05.2017 - Güncelleme : 09.05.2017
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: CHP'de olağanüstü kurultay istemek doğru değil

TBMM

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Mecliste gazetecilere yaptığı açıklamada, halk oylamasının ardından, CHP içindeki tartışmaları doğru bulmadıklarını belirtti.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin "Basiretsiz CHP yönetimi" şeklinde bir sosyal medya paylaşımında bulunduğunun anımsatılarak, "Bir disiplin işlemi olur mu?" diye sorulması üzerine Veli Ağbaba, şöyle konuştu:

"Bu, parti yetkili organlarının vereceği bir karar ama atılan tweetlere baktığımız zaman bunun kimin işine yaradığını insan sormadan geçemiyor. Bu tartışmaların Türkiye'ye ve CHP'ye faydası yok. Kime faydası var derseniz, saraya faydası var. Saray, bu 'hayır' blokunun birlikte haraket etmesini istemiyor. Partimizin önemli bir değeri olan bir arkadaşa bu sözler yakışmıyor. CHP'de tartışma ve kavga görüntüsü vermek, hem örgütümüzün hem partimizin son derece tepki duyduğu davranışlar. Eğer bir iddianız varsa, kongre süreci başlamış durumda. Her isteyen arkadaşımız kongrelere hazırlanabilir. Orada iddianızı söyleyebilirsiniz."

"CHP'nin gündeminde yok"

Gazetecilerin "Muharrem İnce, imza bulursa aday olacağını söyledi. Bir olağanüstü kurultay söz konusu olur mu?" şeklindeki sorusu üzerine Ağbaba, "İmza toplayabilirlerse olur ama imza toplayabileceklerine inanmıyorum. CHP örgütünün, kurultay delegelerinin gündeminde böyle bir şey yok." yanıtını verdi.

Ağbaba, "Olağan kurultay süreci başlamışken, olağanüstü kurultay istemek doğru değil. 6 ay içinde 2 kurultay yapmanın ne Muharrem İnce'ye ne partiye ne de 'hayır'a fayda getirir. Bu dönemde bize düşen şey hayırları artırmaktır, azaltmak değil. 'Hayır' verenlere de hep beraber saygı duymamız lazım. Buna, geçmişte grup başkanvekilliği de genel başkanlık yapanlar da dahil." değerlendirmesinde bulundu.

Ağbaba, bir başka soru üzerine ise bugünkü TBMM Grup Toplantısı'na Selin Sayek Böke ve Muharrem İnce'nin katılmamasına özel bir anlam yüklemediklerini bildirdi.

Muhabir: Alp Özden

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.