Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,565.70
BTC/USDT
70,385.00
BIST 100
9,079.97
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke: Bizim için mesele 79 milyonun refahı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke, "Mesele, bir Başkanlık, sistem meselesi değil. Bizim için mesele, 79 milyonun refahı meselesi. Bizim için mesele 79 milyonun insani bir yaşam düzenine erişmesi meselesi." dedi.

27.10.2016 - Güncelleme : 27.10.2016
CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke: Bizim için mesele 79 milyonun refahı

TRABZON

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, "Mesele, bir Başkanlık, sistem meselesi değil. Bizim için mesele, 79 milyonun refahı meselesi. Bizim için mesele 79 milyonun insani bir yaşam düzenine erişmesi meselesi." dedi.

Böke, CHP Trabzon İl Başkanlığı tarafından Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde organize edilen ve gazeteci-yazar Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu'nun yönettiği, "Türkiye Nereye Gidiyor? Ekonomik-Politik" konulu panelde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin gittikçe fakirleştiğini savundu.

Böke, buna izin verilmemesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Mesele, bir Başkanlık, sistem meselesi değil. Bizim için mesele 79 milyonun refahı meselesi. Bizim için mesele 79 milyonun insani bir yaşam düzenine erişmesi meselesi. Dünyada en insani yaşam kalitesi yüksek 20 ülke arasında yaygın yönetim biçimi, parlamenter demokrasilerdir. Dünyada fakir, sağlığı bozuk, eğitime erişim imkanı zayıf 20 ülkedeki yönetim biçimi nedir biliyor musunuz? Başkanlık. Mesele sizin işsizliğiniz de, enflasyonunuz da, hayat pahalılığınızda, aldığınız kredinin faizinde. Bizi işte o ince detaylar ilgilendiriyor." 

CHP Parti Meclisi Üyesi İdris Akyüz de CHP'nin "Ben" değil, "Biz" diyen bir parti olduğunu belirterek, "CHP bir sevdadır, bir misyondur. Bundan asla vazgeçmeyeceğiz. Türkiye'nin geleceği de CHP'nin iktidarına bağlıdır." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Tuğba Yardımcı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın