Dolar
32.32
Euro
34.88
Altın
2,196.49
ETH/USDT
3,575.00
BTC/USDT
70,619.00
BIST 100
9,025.84
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu: Şirketlere aktarılan kaynaklar lüks tüketime gidiyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu, "Yatırım ve istihdam artırmak amacıyla şirketlere aktarılan kaynakların bir kısmının lüks tüketime gittiğini hayatın içinde görüyoruz." dedi.

12.11.2017 - Güncelleme : 12.11.2017
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu: Şirketlere aktarılan kaynaklar lüks tüketime gidiyor

ANKARA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, "Yatırım ve istihdam artırmak amacıyla şirketlere aktarılan kaynakların bir kısmının lüks tüketime gittiğini hayatın içinde görüyoruz." ifadesini kullandı.

Erdoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'deki gelir dağılımında adaletsizlikler yaşandığını belirterek, alt ve orta sınıflardan toplanan verginin üst gelir grubuna kaynak olarak aktarıldığını bildirdi.

AK Parti iktidarının, bazı şirketleri ve bankaları krize düşmemeleri için çeşitli tedbirlerle koruduğunu öne süren Erdoğdu, şöyle devam etti:

"GSM şirketlerinin milyarlarca liralık borcu silindi"

"Her geçen gün artırılan vergiler gariban vatandaşın sırtına yüklenirken yabancı ağırlıklı GSM şirketlerinin milyarlarca liralık borcu silindi. Hükümet, adamın evinin önündeki Şahin arabasının vergisini artırıyor, tütün üreticisinin belini kırıyor, ama 3 yabancı şirkete 5 milyar lira kaynak aktarıyor. Çalışanın maaşını, çiftçinin taban fiyatını, öğrencinin kredisini artırmayı aklına bile getirmiyor. Yatırım ve istihdam artırmak amacıyla şirketlere aktarılan kaynakların bir kısmının lüks tüketime gittiğini hayatın içinde görüyoruz. Bu teşvik ve destek politikaları ekonominin temel ilkelerine ve ahlaka aykırıdır. Hükümet zenginden alıp yoksula vereceğine, yoksuldan alıp zengine veriyor."

Erdoğdu, TÜİK'in enflasyon verilerine göre, sabit gelirlilerin, 9 ayda yüzde 10 yoksullaştığını belirterek, şunları kaydetti:

"İddia edilen yüksek büyümeye rağmen sabit gelirlilerin yüzde 10 yoksullaşması, büyümenin emeğiyle yaşam mücadelesi veren toplumun ezici çoğunluğunun refahına bir katkısı olmadığını, yoksullaşmanın sürdüğünü gösteriyor."

Muhabir: Enes Duran

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.