Dolar
32.33
Euro
35.07
Altın
2,219.81
ETH/USDT
3,554.50
BTC/USDT
70,662.00
BIST 100
9,079.97
Politika

CHP Grup Başkanvekili Gök: Bahçeli'nin neyi amaçladığını anlamakta güçlük çekmekteyiz

CHP Grup Başkanvekili Gök, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin başkanlık sistemini referanduma götürme önerisiyle ilgili, "Biten bu tartışmayı başlatmakla Bahçeli'nin neyi amaçladığını anlamakta güçlük çekmekteyiz." dedi.

12.10.2016 - Güncelleme : 12.10.2016
CHP Grup Başkanvekili Gök: Bahçeli'nin neyi amaçladığını anlamakta güçlük çekmekteyiz

TBMM

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM'de basın mensuplarının başkanlık sistemi ve PKK'nın eylemlerine ilişkin sorularını yanıtladı.

Başkanlık sistemi konusunda CHP'nin tavrının net olduğunu ifade eden Gök, demokratik parlamenter sistemin devamından yana olduklarını belirtti.

Başkanlık sistemi tartışmasının gündemden çıktığını ve Türkiye'nin yoluna demokratik parlamenter sistemle devam edeceğini dile getiren Gök, "Biten bu tartışmayı başlatmakla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin neyi amaçladığını da anlamakta güçlük çekmekteyiz. CHP demokratik parlamenter sistemin sonsuza kadar sürmesi açısından elinden gelen her türlü gayreti gösterecektir ve Parlamentomuz buna izin vermeyecektir. Böyle bir tartışma anlamsızdır, böyle bir tartışma yararsızdır. Böyle bir tartışmanın içerisine Türkiye'yi tekrar sürüklemek son derece yanlış, son derece tehlikelidir." dedi.

Bahçeli'nin, fiili bir durum yaratıldığını, bu durumun böyle gidemeyeceğini izah ettiğini hatırlatılan Gök, bütün siyasetçilerin görevinin anayasal sınırlar içerisinde davranmak olması gerektiğini söyledi.

Bu duruma en başta uyması gereken kişinin Cumhurbaşkanı olduğunu belirten Gök, "Cumhurbaşkanının yarattığı fiili durumlara karşı çıkmak durumundayız. Sayın Bahçeli başkanlık sistemi tartışmasını başlatacağına, Cumhurbaşkanının bu fiili durumu karşısında net bir duruş sergilemelidir. Biz bu duruşu gösteriyoruz ve Cumhurbaşkanını anayasal sınırlar içerisinde durmaya her zaman davet ediyoruz." diye konuştu.

AK Parti ve MHP'nin bu tartışmayı neden filizlendirdiğini önümüzdeki günlerde anlayacaklarının altını çizen Gök, "Sayın Bahçeli herhalde bu açıklamayı durup dururken yapmamıştır. Bitmiş olan bir tartışmanın başlatılması insanın aklına 'kapalı kapılar ardında başka pazarlıklar var mı' sorusunu getiriyor. Bu tereddütleri gidermek de en başta Sayın Bahçeli ve MHP'ye düşer." ifadelerini kullandı.

Muhabir: İsmail Çimen

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.